'Barış Görüşmelerine Mani Olmanın Faydalı Olacağına İnanmıyorum.'

Gazeteci-yazar Altan Öymen Türkiye’de 29 yıldır adı konulmayan fiili bir savaş yaşandığını belirterek, barışın sağlanması adına yapılan teşebbüslerin normal olduğunu söyledi.

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Düşünce ve Atılım Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa katılan Gazeteci-yazar Altan Öymen, daha sonra Samsun Endülüs kitabevinde düzenlenen söyleşide okuyucuları ile buluştu. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Altan Öymen, Türkiye’de 29 yıldır süre gelen adı konulmayan fiili bir savaş yaşandığını belirterek, barışın sağlanması adına yapılacak teşebbüslerin normal olduğunu söyledi.

"BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ REDDETMENİN FAYDASI OLMAZ
"Türkiye’de yaşanan terör olaylarında 40 bin kişinin hayatını kaybettiğine dikkati çeken Gazeteci Yazar Öymen, ülkede barışın sağlanması adına iki ana metod üzerinde durulduğunu söyledi.

Öymen, “ Burada sorunun TBMM’ye intikal edecek mi sorusu var. CHP, TBMM’de bir komisyon kurulmasını ve aralarında bu komisyon üyelerinden oluşacak akil adamlar grubunun oluşturulmasını önerdi. İki konuda kamuoyunda tartışılıyor. Öncelikle TBMM’nin süreç hakkında bilgilendirilmesi lazım. Barış görüşmelerine mani olmanın ya da toptan reddetmenin faydası olacağına inanmıyorum. Böyle denemeler yapılmalı ve inşallah başarılı olur, terör de ortadan kalkar." diye konuştu.