Dsp Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, ''21 Mart'ta atılmış yeni bir ideoloji var. Ya o ideolojinin gerçekleşmesine seyirce kalacağız ya da var olduğumuzu ortaya koyacağız'' dedi.

Yüksek Öğrenim Derneği Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen DSP Kocaeli İl Kongresi'nde konuşan Türker, basında kendilerine fazla yer verilmediğini savundu.

Türker, yeni bir ideolojinin tohumlarının ekilmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, ''Neden ihtiyaç var- Çünkü 21 Mart'ta atılmış yeni bir ideoloji var. Ya o ideolojinin gerçekleşmesine seyirce kalacağız ya da var olduğumuzu ortaya koyacağız. Var olduğumuzu ortaya koyabilmek için bizim kendi ideolojimizi, fikrimizi, düşüncemizi açıklamamız gerekir'' diye konuştu.

İsral'in Türkiye'den özür dilemediğini savunan Türker, ''İsrail yalnız ölenlerin ailelerinden özür diledi. Türkiye Cumhuriyeti'nden değil, orada vefat edenlerden özür diledi. Bizim görevimiz kendimizi kaptırmadan kelimeleri, cümleleri çözmektir. Bugün bütün gazetelerde özür haberleri var. Başlık 'özür diledi' şeklindedir. Altta, 'İsrail, o günkü baskında ölenler için özür diliyor' yazar. Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dilemiyor'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Şengül Oymak

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA