Amasya’da Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, İsrail’in Mavi Marmara saldırısına ilişkin özür dilemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Aslını sorarsanız sadece İsrail’den değil.

Amasya’da Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Muhalefetten de bize söyledikleri, Ak Parti’ye söylediklerinden dolayı özür bekliyoruz” dedi.

Partisinin Amasya il teşkilatının Ferhat ile Şirin Müzesi’nde düzenlediği il danışma kurulu toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdemir, “Tarihte ilk defa İsrail devleti özür diliyor. Bir devlet özür diliyor ve bütün şartlarını kabul ediyor. Bu kolay değil. ‘Türkiye gözüne bakılan, sözüne itibar edilen bir ülke oldu’ diyorduk. Bu bunun gerçeği. Bu bir diplomatik zaferdir. Son durum Türkiye olmadan bu bölgede hiçbir dengenin oluşturulamayacağını dünya gördü. Kendine verilen role razı olan bir Türkiye yok artık. Kendi rolünü kendi yapan ve kendi oynayan bir Türkiye var artık. Küresel aktör olmuş, küresel güç olmuş bir Türkiye var. Bu hadise olduğu zaman ‘eyvah, yandık, bittik. İsrail’e bırakın kafa tutmayı, bırakın posta koymayı. Hafif yan gözle bakan bir ülkenin iflah olması mümkün değil bu ülkede’ dedi bizim monşerlerimiz, muhalefet liderlerimiz. Evet onlara diyorum ki. İşte liderlik, işte Ak Parti, işte Türkiye. Onlardan da özür bekliyoruz. Aslını sorarsanız sadece İsrail’den değil. Muhalefetten de bize söyledikleri, Ak Parti’ye söylediklerinden dolayı özür bekliyoruz. Başbakanımızda geçenlerde takıldı. Rakıyı sulu içme, susuz içme. Sulu içiyor ama bence diyorum ki biraz da buz atsın Sayın Kılıçdaroğlu rahatlar. Başka türlü rahatlama şansı yok bu olaylar karşısında” diye konuştu.

Türkiye’de kardeşliğin egemen olmasını istediklerini vurgulayan Avni Erdemir, “Kan dursun, anneler ağlamasın. Çocuklar yetim kalmasın. Hanım kardeşlerimiz eşsiz kalmasın istiyoruz. ‘Yanlış yapıyorsunuz. Ülkeyi bölüyorsunuz. Ülkeyi satıyorsunuzun ‘dışında bir cümle, bir fikir ortaya koymuyorlar. Bunu biz bitireceğiz. Kendimize güvenmek zorundayız. Nasıl bitireceğiz. Tek vatan, tek bayrak. Tek devlet, tek millet anlayışı içerisinde, hiç kimseyle pazarlığa girmeden bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Geçen yıl uzman timlerin kullanımıyla yapılan amansız mücadele ile PKK’lıların çok büyük bunalım içine düştüğüne dikkat çeken Milletvekili Erdemir, şöyle konuştu; “2012 yılı terörle mücadelede altın yıl oldu. Anlaşıldı ki Türkiye’de bu işin savaşla olmayacağını herkes gördü. Bu iş konuşarak olacak. İnşallah o noktaya geldik. Nasıl bin yıl bu topraklarla birlikte yaşadıysak, inanın binlerce yıl, ebediyete kadar bu ülkenin birlik ve dirliğini kimse bozamayacak.”Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in de 4 yıllık belediye icraatlarını sunduğu toplantıya Ak Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, ilçe ve belde belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Kaynak: İHA