“Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anlamak ve Yaşamak” Paneli

Sivas’ta BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün 4. yıldönümü nedeniyle “Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anlamak ve Yaşamak” adlı panel düzenlendi.

“Muhsin Yazıcıoğlu’nu Anlamak ve Yaşamak” Paneli
Selçuklu Sosyal Güvenlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Sivas Şubesi tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Orhan Demirok yaptı. Demirok, “Rahmetliyi anmak onun yoldaşı olarak birinci görevimizdir. Yaşadığı topraklara kanını veren bir lideri anlatmak kolay değildir” dedi.

Selçuklu Sogev Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Turan Güven’in başkanlığında gerçekleştirilen panelde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu’nun gençliğini ve siyasi görüşünü anlattı. Başkan Ürgüp, “Aynı şehrin çocuğu, aynı çağın insanı, aynı fikrin mensubu en önemlisi aynı sevdanın tutkunlarıydık. Emr olunduğu gibi dosdoğru yaşamasını bilen ağabeyim, liderim, dava arkadaşım, aile dostum, iş ortağım, örnek insan şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nu anlatmak benim için kolay değildir. Ben şanslıydım çünkü hayatımız boyunca hep aynı yolda beraber yürüdük. Aynı sevinçleri aynı hüzünleri paylaştık. Ben Sivas Ülkü Ocakları başkanıyken, o benim Ülkü Ocakları Genel Başkanımdı. Aynı davanın, aynı sevdanın, aynı inancın arkasında her geçen gün dostluğumuz daha da pekişti. Bizim için bir aile büyüğü, sırlarımızı, sıkıntılarımızı, acı ve sevinçlerimizi paylaşabileceğimiz bir ağabeyimizdi. Şehit Genel Başkanım, canımdan aziz dostum, merhametli, şefkatli, ağabeyim biz senden razı olduk. Allah’ta senden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Orhan Arslan ve Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Erken de Muhsin Yazıcıoğlu hakkında çeşitli konulara değindi.

Panele BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, Sivas Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kamu-Sen Sivas İl Temsilcisi Muzaffer Karadağ, helikopter kazasından hayatını kaybeden İHA Sivas Muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA