Dışişleri Bakanlığı, Mikati'nin İstifasının İstikrar ve Güvenlik Açısından Boşluk Yaratmaması Temennisinde Bulundu

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin istifasının ülkenin istikrarı ve güvenliği açısından herhangi bir boşluk yaratmaması temennisinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mikati'nin 22 Mart'ta istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'a sunduğu belirtildi.

Açıklamada, ''Bölgesel gelişmelerin de etkisiyle Lübnan'ın çeşitli sınamalarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde başbakanlık görevini yürüten Mikati'nin istifasını sunmasının, Lübnan'ın istikrar ve güvenliği açısından bir boşluk yaratmamasını temenni ediyoruz'' ifadesi kullanıldı.

Ortadoğu'daki gelişmeler çerçevesinde Lübnan'ın barış, istikrar ve huzuruna herkesin önem vermesi ve katkıda bulunması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Lübnan'da tüm siyasi güçlerin Cumhurbaşkanı Süleyman'ın liderliğinde ve anayasal kurum ve ilkelerin işleyişi çerçevesinde diyalog anlayışıyla hareket ederek mevcut siyasi sorunlara en kısa sürede çözüm bulacaklarına inanıyoruz. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da istifasını sunmadan önce kendisini arayan Sayın Mikati'ye bu hususları dile getirmiştir.''

Muhabir: Umur Koçak Semiz

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA