Başkentte Azeri Türkülerle Coşkulu Nevruz Kutlaması

Azerbaycan Diyalog ve Kardeşlik Derneği'nin (ADKADER) organize ettiği Nevruz programı büyük bir coşku ile kutlandı.

Başkentte Azeri Türkülerle Coşkulu Nevruz Kutlaması
Programda Azeri öğrenciler birbirinden güzel türküler seslendirdi. Mugan ekibinin gösterisi ile devam eden programda şarkı ve şiir dinletisi, aşıkların karşılıklı atışması ve Hazar-Kafkas halk oyunlarının gösterisi programa renk kattı. Azerbaycan Diyalog ve Kardeşlik Derneği (ADKADER), Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği, Cihan Uluslararası Öğrenci Federasyonu ve Azerbaycan Talebe ve Mezunlar Birliği ortaklaşa Nevruz programı düzenledi.

Baharın habercisi olan Nevruz Bayramı münasebetiyle Ankara’daki Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte iki ülke halkı arasında kardeşlik, sevgi ve barış rüzgârları esti. Programa Azerbaycan Büyükelçisi Faik Bağırov, Türkmenistan Büyükelçisi Ata Serdarov, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müşavirlerinden Mahmut Tuncer, Azerbaycan’dan gelen birçok davetlinin ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof Dr Erol Oral, "Asırlarca devam ede gelen bir kültürü kabul etmek lazım gelir ki dünya genelinde yaştılan ve yaşatılmasında çok büyük katkısı bulunan Azerbaycanımızın hazırlamış olduğu bu Nevruz programına hoş geldiniz. Bu vesileyle hepinizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu.

Oral, hayatının en verimli ve en güzel günlerini 2001-2005 yılları arasında Azerbaycan’da yaşadığını söyledi.

Azerbaycan Büyükelçilik Müsteşarı Ciyhun Zeynelov Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in gönderdiği mektubu okudu. Çağ Öğretim İşletmeleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Özeren, Nevruz Bayramı’nın Azerbaycan’da daha canlı ve daha güzel yaşandığını anlattı. Konuşmaların ardından Azeri öğrenciler Hanım Aliyeva Konak Gel Bize, Nihat Orucov Esmerim Biçim Biçim, 2012 Türkçe Olimpiyatlarında şiir dalında birinci ve şarkı dalında ikinci olan Sema Sultanova Yar Gelir Görüşe isimli şarkıları seslendirdi. Ardından Mugan ekibinin seslendirdiği güzel parçalara salondaki katılımcılar eşlik etti. Nevruz programı, şarkı ve şiir dinletisinin ardından aşıkların karşılıklı atışmasıyla devam etti. Program Hazar-Kafkas halk oyunlarının gösterisi ve konserle sona erdi .