Atılan Sigara İzmariti Faciaya Neden Oluyordu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bir apartmanın balkonundan atıldığı tahmin edilen sigara izmariti az daha faciaya neden oluyordu.

Atılan Sigara İzmariti Faciaya Neden Oluyordu
Gece saatlerinde meydana gelen olayda, ilçe merkezinde 06 Mevkii olarak nitelendirilen sahil bandındaki bir apartmanın sakininin içtiği sigarayı evinin balkonundan yada penceresinden söndürmeden atması sonucunda, balkonun hemen altındaki palmiye ağacı tutuştu. Tutuşan palmiye ağacının hemen yanından geçen elektrik nakil kabloları tutuşmadan olay yerine ulaşan Ayvalık Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, tutuşan palmiye ağacındaki yangın söndürüldü. Palmiye ağacında çıkan yangın nedeniyle apartman sakinleri kısa süreli bir panik yaşayarak kendilerini sokağa atarken, sigarayı kimin attığı ise anlaşılamadı.

Apartman sakinlerinden bazıları, tutuşan palmiye ağacının hemen altında bulunan bir mobilya mağazasının bulunduğuna dikkat çekerek, olası bir yangında çok ciddi sonuçların beraberinde gelebileceğine dikkat çekerek, kimliğini tespit edemedikleri sorumsuz apartman sakini hakkında sert ifadeler kullanması dikkat çekti .
Kaynak: İHA