Atalay: İsrail'in Özür Dilemesi Dünyayı Sallamıştır

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İsrail’in özür dilemesinin Türkiye’nin iç ve dış politikasının bir başarısı olduğunu söyledi.

Atalay, İsrail’in en üst ağızdan Türkiye’den, Türk milletinden özür dilediğini belirterek, ikincisi hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini, üçüncüsü de Filistin’in bütün kesimleriyle ilgili ambargonun kaldırılacağını belirtti.

Türkiye’nin Filistin’de insani hizmetlerin götürülmesinde İsrail’le daha fazla işbirliği yapacağını kaydeden Atalay, “Okullar yapıyoruz, OSB yapıyoruz. Daha fazla çalışacağız. Bunu hem Türkiye’nin onuru, dik duruşu ve hem de milletin geleceği açısından önemli buluyoruz.” dediBu konunun dünyanın ilk gündem maddesi olduğunu ifade eden Atalay, “Dünyayı baştan sona sallayan bir haberdir. Başbakanımız'a, dış politikada Ahmet Davutoğlu'na bütün diplomatlara teşekkür ediyorum. Onlar yüzümüzü ak ettiler. Burada Türkiye kararlı, ilkeli, dik bir dış politika ve iç politika izliyor. Biz günü birlik politika yapmıyoruz. Bizim hedeflerimiz ilkelerimiz var.” diye konuştu.

Atalay, Başbakan Erdoğan’ın özellikle ambargonun kaldırılması konusunda ısrarcı olduğunu, samimi ve derinlemesine bir çalışma sonrasında her açıdan büyük bir kazanç sağlandığını kaydetti.