Talebeleri, Bediüzzaman'ın 'namaz Davası'nı Anlattı

Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî’nin talebeleri, Nur İlim ve Eğitim Vakfı’nın(Nur Vakfı) düzenlendiği konferansta Bediüzaman’ın ‘Namaz Davası’nı anlattı.

Talebeleri, Bediüzzaman'ın 'namaz Davası'nı Anlattı
Başakşehir Çınar Kongre Merkezi’nde düzenlenen program Bediüzzaman’ın talebesi Mehmet Fırıncı ve çok sayıda davetli katıldı.

Nur Vakfı Başakşehir Temsilciliği tarafından düzenlenen 'Bediüzzaman Said Nursî'nin 'Namaz Davası' adlı konferansta, Bediüzzaman’ın namaz konusundaki hassasiyeti üzerinde duruldu. Bediüzzamanın talebesi Mehmed Fırıncı’nın açılış konuşması yaptığı programa, yazar Cemil Tokpınar, Ömer Döngeloğlu, İhsan Atasoy ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmacılar, Bedüzzamın’ın namaz konusundaki hassasiyetini risaleler ve hayatından örneklerle dinleyicilere aktardı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Bediüzzman ve talebelerini konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı. Bedüzzaman’ın namaz konusundaki hassasiyetini yaşadığı hatıralarla anlatan Fırıncı, “Ezan geç okunmuştu. Bedüzzaman saatine baktı, ‘Ziya kalk ezan oku’ dedi.

Biz namaz kılarken ezan okunmuştu. Zübeyir Abiden de dinlemiştim. Eskişehir’den Emirdağ’a gelirken yerlerde kar varmış. 5 dakika sonra Emirdağ’a varacakmış. Şimdi zaten şehirle birleşmiş. Yolda namaz vakti gelince Üstad aracı durduruyor. Karın üstüne seccadesini seriyor ve namaza başlıyor. Namaz davası olduğu için ben namazı anlattım ama hayatının tamamı namazın hukukunu müdafadan ibaretti.” şeklinde konuştu.

Programda konuşma yapan ‘Sabah Namazına Nasıl Kalkılır’ kitabının yazarı Cemil Tokpınar ise, “Peygamber Efendimiz günün yaklaşık olarak 12 saatini namaz ile geçiriyormuş. Bediüzzaman Hazretleri de O'nun (s.a.s) bir varisi olduğu için iki husus üzerinde çok durmuş. Çöllere düşen mecnun gibi iman iman, namaz namaz demiş. Bunun için herhangi bir zaman, mekan, engel tanımamış. Bediüzzaman, namaza teşvik için çok farklı bir üslup kullanmış. 4, 5, 9, 21. söz ve eserlerinin diğer kısımlarında olduğu gibi bir çocuktan, bir alimin anlayabileceği bir üslup kullanmış. Hikayelerle namazı tatlı bir şekilde anlatmış.” ifadelerini kullandı .