Rasim Ozan Kütahyalı: Savaşın bittiği gündür

Gazeteci-yazar Rasim Ozan Kütahyalı tarihi Nevruz ve Öcalan'ın mektupla gönderdiği mesajlarını yorumladı.

Rasim Ozan Kütahyalı: Savaşın bittiği gündür
Abdullah Öcalan'ın İmralı'ya giden heyetle gönderdiği mektup, bugün Diyarbakır'da Nevruz kutlaması için toplanan halka hem Kürtçe hem de Türkçe olarak okundu. Öcalan mektubun özetinde, 'Silahlar sussun, demokratik siyaset süreci başlasın ' çağrısında bulundu.

Süreç hakkında gazeteci ve yazarlar bir çok farklı yorum yaparken, en çarpıcı değerlendirme Rasim Ozan Kütahyalı 'dan geldi. Beyaz Tv 'de moderatörlüğünü yaptığı “Adalet Masası” programının açılışından konuşan Rasim Ozan Kütahyalı “Bugün Türkiye 'de savaşın bittiği gündür.” dedi.

Kütahyalı sözlerini şöyle sürdürdü:

SAVAŞIN BİTTİĞİ GÜNDÜR

Diğer kanalları izliyorum ve gülüyorum. Buradan ilan ediyorum. Bugün Türkiye 'de savaşın bittiği gündür. Artık Türkiye 'nin dağlarında hiçbir gencimiz ölmeyecektir. Silahlar susmuştur, 30 sene 35 bin insanın öldüğü, gençlerin birbirini öldürdüğü süreç artık bitmiştir. Savaş bitmiştir, artık doğuda askerlik yapan gençlerin annelerinin yürekleri ferahlamıştır. Dağlarda gezen PKK 'lıların annelerini yürekleri ferahlamıştır. Bu, bu kadar açıktır.”

KİMSE ÜMİTLENMESİN


Öcalan 'ın mesajlarının net olmasına karşın televizyon kanallarının süreci farklı yorumladığını kaydeden Kütahyalı “Diğer kanallara bakıyorum “Ne olacağı belli değil, her an her şey olabilir” şeklinde yorumlar var. Bu işi Recep Tayip Erdoğan 'ın başarması birilerine batıyorsa hala, Tayip Erdoğan başarmamış olmasın, siz başardınız. Ama artık bu iş bitti. Türkleri ve Kürtleri tahrik eden yazarlardan da aydınlardan da sıkıldım. Bugün artık savaş bitmiştir. 21 Mart barışın ilan edildiği tarihtir. Bugün barış ilan edilmiştir. Bu herkesin bayram günüdür. Kimsede artık saçma sapan bir şekilde “Savaş yeniden başarabilir” umuduna girmesin. Türkiye de o ümitleri çökertir.” dedi.

BEYAZ GAZETE