Japon Modacı Tomita'nın Grand Central Gar Binasında Düzenlenen Japon Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yaptığı Kimono Şovunda Vatandaşlar Mankenlik Yaptı

Japon modacı Nobuaki Tomita'nın ABD'de Grand Central gar binasında düzenlenen Japon Haftası etkinlikleri kapsamında yaptığı kimono şovunda vatandaşlar mankenlik yaptı.

Japon Haftası'nın bu yılki teması Grand Central'ın 100. yılı nedeniyle ''turizm ve ulaşım'' olarak belirlendi. Üç gün süren etkinlikler çerçevesinde yöresel Japon kıyafetleri, el sanatları, mutfağı ile ulaşım alanındaki faaliyetler Amerikalılara tanıtıldı.

Her gün yaklaşık 1 milyon kişinin kullandığı, platform sayısı bakımından dünyanın en büyük tren istasyonu Grand Central'daki Vanderbilt Salonu'nda gerçekleşen etkinlikleri binlerce yolcu izledi. Hafta kapsamında moda ve makyaj şovları, müzik dinletileri ile dans gösterileri düzenlendi.

-200 bin dolarlık kimonoya mankenlik yaptılar-

Etkinlikler arasında en yoğun ilgiyi fiyatları 100 bin dolarla ifade edilen kimonoların sergilendiği moda şovu gördü.

Japon modacı Nobuaki Tomita'nın koleksiyonunda yer alan ve en pahalısı 200 bin dolar olan kimonoların sergilendiği etkinlikte mankenliği Grand Central'da bulunan yolcular yaptı.

Japon kültürünün vazgeçilmez parçası kimonoları modern kıyafet ve aksesuarlarla harmanlayarak kendi tarzını yaratan Tomita, AA muhabirine yaptığı açıklamada, New York'ta gerçekleşen Japon Haftası'nı desteklemek için yaptığı kimono şovunun yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tomita, dünyanın birçok yerinde yaptığı kültürel değişim etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'de de bir gösteri yapmak istediğini belirtti.

Tomita'nın, ''geleneksel kimono kumaşı kullanarak yaptığı bikini, iPad kılıfı ve el çantası'' gibi ürünler dünya genelinde beğeni topluyor.

Muhabir: Bilgin Şaşmaz

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA