İzmir Ak Gençlik Münazarada Bölge Şampiyonu

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen münazara turnuvasının Ege ve Akdeniz bölgesi yarışması Konya ilinde yapıldı.

İzmir Ak Gençlik Münazarada Bölge Şampiyonu
Konya, Afyon, Antalya, Muğla ve Karaman illerinin de içinde olduğu 10 ilin gençlik kollarının katıldığı münazara turnuvasında, bölge şampiyonu İzmir İl Gençlik Kolları oldu.

Münazara ’da “ idam cezası gelsin mi? Gelmesin mi? Siyasi partiler hazineden yardım alanımı? Almasın mı? Ceza evlerindeki anneler çocuklarına bakabilsin mi? Bakamasın mı? Seçim barajı olsun mu? Olmasın mı? Konu başlıkları altında yarışan AK Parti İzmir Gençlik Kolları, rakiplerini geride bırakarak bölge birincisi oldu.

İzmir ekibinde yer alan Yönetim Kurulu üyeleri Sena Yazıbağlı, Onur Selbi ve İsmail Çiftçioğlu, nisan ayında Genel Merkez'de bölge birincileri ile yarışarak Türkiye şampiyonu olmak için ter dökecek. Belirlenen başlıklara şimdiden hazırlanmaya başlayan İzmir İl Gençlik Kolları, Ankara’dan İzmir’e Türkiye şampiyonu olarak dönmek istiyor.

Öte yandan il Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar; elde edilen başarıdan oldukça memnun olduğunu belirten AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da gençlik yıllarında başarılı bir münazaracı olduğu dile getirdi.

Kırkpınar, "Münazara bir liderlik oyunu, belli bir konuyu belli bir sürede karşı tarafın argümanlarını çürüterek, kendi fikrinizi incitmeden örneklerle destekleyip hitabet ve beden dilinizi konuşturarak ikna edebilme sanatı. Bu bakımdan özellikle siyaseti düşünen gençler için çok önemli bir etkinlik. Biz de İzmir İl Gençlik Kolları olarak zaman zaman ilçelerimiz arasında münazaralar tertipliyoruz. Arkadaşlarımız bu münazaralarda elde ettikleri tecrübe ile bölge şampiyonu oldular. Gurur verici bir olay. İnşallah nisan ayında genel merkezde yapılacak münazarada Türkiye şampiyonu olarak İzmir’e dönmek istiyoruz" dedi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu toplantısında Şampiyon Münazaracılara pastalı kutlama yaparak teşekkür etti .
Kaynak: İHA