Hisarcık İhl Öğrencileri 47. Alayın Yemek Menüsünü Yedi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri çerçevesinde Hisarcık İmam Hatip Lisesinde öğle yemeğinde öğrenciler Çanakkale Savaşında 47. alayın yemek menüsü olan buğday çorbası şekersiz üzüm hoşafı ve çeyrek ekmek yedi.

Hisarcık İhl Öğrencileri 47. Alayın Yemek Menüsünü Yedi
Hisarcık İmam Hatip Lisesinde Müdürü Uğur Azak,” Çanakkale ruhunu yaşatmak adına aziz şehitlerimizin savaş esnasında yaşadıkları zor şartlar nedeniyle sadece buğday çorbası ve üzüm hoşafı yediklerini hatırlayarak biz de bu menüyü öğrencilerimize servis ettik. Atalarımızın yokluk ve çok zor imkanlar içinde başardıkları vatan savunması bugün ülkemizin ve milletimizin refahının, huzurunun ve bağımsızlığının temelidir. Bizlerde öğrencilerimize ecdadımızın ne büyük zorluklar içinde vatan savunması yaptıklarını, yiyecek bulunamadığı için uzun süre buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve çeyrek ekmekle vatan savunması yaptıklarını anlatabilmek için böyle bir menü hazırladık. Öğrenciler yemeğe yoğun ilgi gösterdiler ve yemek sonunda Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için dua ettiler.”diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “ Öğle yemeğinde sadece bu menüyü yiyerek kahramanca savaşan ecdadımızın hissettiklerini hissetmeye çalıştık. Savaş esnasında kısıtlı imkanlar doğrultusunda kendilerine sunulan bu yemek menüsünü yiyen ecdadımıza şükran borçluyuz” dediler .
Kaynak: İHA