Bomba İhbarı Polisi Alarma Geçirdi

Malatya’da “Sağlık İl Müdürlüğünde bomba var” şeklinde yapılan ihbar polis ekiplerini uzun süre alarma geçirdi.

Bomba İhbarı Polisi Alarma Geçirdi
Alınan bilgiye göre, gece saat 01.00 sularında ankesörlü telefondan yapıldığı öğrenilen ihbarda Polis İmdat 155’i arayan kimliği belirsiz bir kişi Sağlık İl Müdürlüğü binasında bomba olduğunu iddia etti. İhbar üzerine Malatya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri ve Bomba İmha Ekipleri Sağlık İl Müdürlüğü’ne giderek, burada uzun süre arama yaptı. Aramalar esnasında İnönü Caddesi, Ziraat Bankası ile Ofis Kavşağı arasında trafiğe kapatılarak, araç ve yaya geçişlerine izin verilmedi.

Sağlık İl Müdürlüğündeki aramalarda ihbarda belirtilen bombaya ulaşılamazken, Sağlık İl Müdürlüğü binasının karşısında yolun kenarına park edilen bir minibüsün uzun süre farları yanık vaziyette duran 34 UN 8176 plakalı minibüs üzerinde araştırma yoğunlaştırıldı. Bomba İmha Ekibinden görevli bir polis özel kıyafet giyerek minibüsün yanına jammer bıraktı, ardından ise minibüste inceleme yaptı.

Polis ekiplerini araştırması sonucunda minibüs sahibinin bir giyim işyerine ürün getirdiğini tespit etti. İşyerine giden ekipleri minibüsün sahibini burada alarak olay yerine getirdi. Minibüste yapılan incelemede her hangi bir suç unsuruna rastlanılmadı.

Minibüsün sahibi polis ekiplerinin yanına gelerek özür diledi.

Bomba ihbarı nedeniyle Sağlık İl Müdürü Nail Umay’da olay yerine gelerek incelemeleri takip etti.

Yapılan tüm incelemelerde bomba ihbarını asılsız olduğu ortaya çıkınca, ekipler rahat bir nefes alarak, kapatılan caddeyi trafiğe açtılar .
Kaynak: İHA