Bitlis’te 7’den 70’e Herkes Peygamber Efendimiz'in (SAS) Hayatını Okuyor

Bitlis Öğretmenler Derneği (BÖDER), Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilde otomobil ve umre ödüllü 'Bitlis Onu (sas) Okuyor' adıyla kitap okuma yarışması düzenliyor.

Bitlis’te 7’den 70’e Herkes Peygamber Efendimiz'in (SAS) Hayatını Okuyor
Bitlis merkez ve ilçelerinde, 20-21 nisan tarihlerinde iki ayrı kategoride gerçekleşecek olan yarışmada, dereceye girenlere araba, umre ve toplamda 571 hediye verilecek.Konuyla ilgili Bitlis Selahattin Eyyübi Lisesi toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan BÖDER Temsilcisi Hakan Uluğ, “Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1442'nci yıl dönümü münasebetiyle, Bitlis Öğretmenler Derneği olarak, araba ve umre hediyeli kutlu doğum programını düzenliyoruz.” dedi.

Uluğ, 'Sonsuz Nur' adlı kitabın beş cildinden olan ikinci cilt kitabı okutup, bundan çıkacak sorulardan birinci olan katılımcıya 1 adet Ford Fiesta marka araba verileceğini belirtti.

Uluğ, “20-21 Nisan 2013 tarihlerinde cumartesi ve pazar günleri saat 10.00'da iki ayrı kategoride sınav yapılacak. Birinci kategori 5., 6., 7., 8. sınıf yaş gurubu olacak ve sınav 20 Nisan 2013 Cumartesi günü, ikinci kategori ise 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencileri ve her yaştan vatandaş grubu 21 Nisan 2013 Pazar günü gerçekleşecektir. Çoktan seçmeli 4 şıklı ve 100 sorudan oluşacak sınavda, birinci olan ikinci kategorideki yaş grubu birincisine sıfır kilometre otomobil verilecek. Yine ikinci yaş gurubuna 2., 3. ve 4. yarışmacıya da umre hediyesi verilecek.” diye konuştu.

“YARIŞMAYA 30 BİN KİŞİNİN KATILMASI BEKLENİYOR”
Yarışmada birinci kategoride dereceye girenlere laptop, iPad, iPhone gibi hediyeler, ikinci kategoride ise araba, umre, motosikletten oluşan toplam 571 adet ödül verileceğini kaydeden Hakan Uluğ, yarışmaya Bitlis genelinde 7’den 70’e 30 bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Bitlis’te bu coşkulu programı yapmalarının asıl sebebinin, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını insanların okumalarına vesile olmak olduğunu dile getiren Uluğ, şöyle devam etti: “Efendimiz'i (sas) daha iyi tanımak ve hayatını öğrenerek kendi hayatımıza örnek edinmek, aynı zamanda kutlu doğum ayında şehrimize manevi bir hava katmaktır. Ayrıca, Efendimiz'in (sas) yaşayışındaki nurlu atmosferinden istifade etmektir. İnsanlık âlemi, dün olduğu gibi bugün de Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını bilmeye, öğrenmeye ve anlamaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. O'nun (sas) saf ve duru hayatını okuyup bilmek, bilip de yaşamak ve yaşayıp da yaşatma arzusuyla şahlanmak ayrı bir ehemmiyet arz etmektedir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) hayatını ne kadar biliyorsak o kadar mutlu, ne kadar yakından tanıyorsak o kadar huzurlu ve bahtiyarız demek. Bu sebeple bugün bizim; Efendiler Efendisi'nin (sas) bir insan olarak toplum içindeki misyonunu ve vizyonunu anlatan, O'nu (sas) yaşayıp ortaya koyduklarıyla birlikte nazara veren, O'nun (sas) her alanda örnek hayatını anlatırken çağlar ötesindeki dünyayı yaşanılan asırla birleştiren insanlara ihtiyacımız var. 'Bitlis O'nu (sas) Okuyor' programıyla inşallah bütün bu güzellikleri şehrimize ve ailemize yaşatmayı hedefliyoruz.”

“SINAV BAŞVURU MERKEZLERİ”
Sınava başvurmak isteyenlerin; Bitlis Merkez İmaj Kırtasiyesi, FEM Dershanesi ve Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi, Tatvan’da Yaşam AVM’de bulunan Dünya Kitap Kırtasiye, FEM Dershanesi ve Güven Yurdu, Ahlat’ta FEM Dershanesi, Adilcevaz’da okuma salonu, Mutki’de okuma salonu, Hizan’da okuma salonu, Güroymak’ta ise FEM Dershanesi’ne başvurması gerektiğini açıklayan Hakan Uluğ, ayrıca, sınavla ilgili ayrıntılı olarak, www.Bitlisonuokuyor.org internet adresinden bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.