Antalya Dt, ''othello'' Adlı Oyunu Samsunlu İzleyicilerle Buluşturacak

Antalya Devlet Tiyatrosu , ''Othello'' adlı oyunu Samsunlu izleyicilerin beğenisine sunacak.

William Shakespeare'in yazdığı, Özdemir Nutku'nun çevirdiği, Malcolm Keith Kay'in yönettiği ''Othello'' oyununda Selim Bayraktar, Sertel Uğur, Ali Meriç, Orkun Yılmaz, Meltem Gülenç, Kader Gözpınar, Başak İşür, Bülent Ünsür, Ebru Tanrıver, Hüseyin Atav, Erol Karayılan, Yalçın Temmuz Yılmaz ve Toray Bostan rol alıyor.

Venedik'te yaşayan Mağripli zeki bir asker olan Othello'nun, Desdemona adında olağanüstü güzelliğe sahip bir kadınla evlenmesi ve Kıbrıs'a, Osmanlı ile yapılacak savaşta görev almaya gitmesini anlatan oyun, 26-27 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

-''Seslerle Anadolu'' ve ''La Boheme''-

Samsun Devlet Opera ve Balesi ise ''Seslerle Anadolu'' adlı müzikli gösteriyi sahneleyecek.

Anadolu türkülerinin çok sesli müzikle sahneye taşındığı, orkestra ve danslar eşliğinde sahnelenecek Seslerle Anadolu, farklı yörelere ait türkülerden oluşan geniş bir repertuvara sahip. Gösteri bu akşam Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da izlenebilecek.

''La Boheme'' adlı opera ise 23 ve 25 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, M. Stefan Baisch ve Tolga Taviş'in yaptığı gösteri, ressam Marcello ve şair Rodolfo'nun hayatını anlatıyor.

Muhabir: Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA