Tayvan Büyükelçisi Chen, Ünver’i Ziyaret Etti

Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi James C.H.Chen ve eşi Maria Peng Chen, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti. Kapadokya bölgesine ilk kez geldiklerini belirten Tayvan Büyükelçisi Chen, doğal ve tarihi değerleri ile bir dünya harikası konumundaki bölgeye adeta büyülendiklerini belirtti.

Tayvan Büyükelçisi Chen, Ünver’i Ziyaret Etti
Tayvan’ın Ankara Büyükelçisi James C.H.Chen ve eşi Maria Peng Chen, Nevşehir’de, Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Ünver, ziyarette Tayvan Büyükelçisi Chen ve eşini Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir’de görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Uzak Doğu Asya ülke insanlarının tıpkı Türk insanı gibi oldukça cana yakın ve dost canlısı olduklarını Türkiye Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesi olması nedeniyle düzenlenen bir toplantı için bulunduğu Tayvan’da yakından müşahede ettiğini dile getiren Ünver, özellikle kış döneminde Tayvan’ın da aralarında bulunduğu Uzak Doğu’dan binlerce kişinin Kapadokya bölgesini ziyaret ettiğini söyledi.

Tayvan Büyükelçisi James C.H.Chen’de eşi ile birlikte Kapadokya bölgesine ilk kez geldiklerini ve büyüleyici görüntüler karşısında bölgeye olan hayranlıklarının daha da arttığını belirtti.

Daha çok Tayvanlının genellikle İstanbul, Kapadokya ve Safranbolu’ya yönelik turlara katılmak için Türkiye’ye geldiğini dile getiren Chen, Tayvanlı sayısının bundan sonraki süreçte de artması için bir gönüllü olarak çaba harcayacağını ifade etti.

Chen, Türk insanlarını da Tayvan’da görmekten büyük bir mutluluk duyacaklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, daha sonra Tayvan Büyükelçisi James C.H.Chen’e günün anısına bir çini tabak ile Nevşehir Belediyesi’nin çeşitli kültürel yayınlarından hediye ederken,eşi Maria Peng Chen’e de Hitit Anforası takdim etti.

Ziyarette Tayvan Büyükelçisi James C.H.Chen’in eşi Maria Peng Chen,’in boynuna taktığı Gümüş Ayyıldız kolyesi dikkat çekti .
Kaynak: İHA