Rektör İle Şehit Annesinin Duygu Dolu Anları

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ile şehit annesi Fatma Gemici, üniversitenin düzenlediği “Şehitlerimizi Anma ve Hüzün Gecesi”nde birbirlerine sarılarak ağladılar.

Rektör İle Şehit Annesinin Duygu Dolu Anları
Giresun Üniversitesi Gazipaşa Yerleşkesi Spor Salonu’nda Giresun Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “Şehitlerimizi Anma ve Hüzün Gecesi” düzenlendi.

Sinevizyon eşliğinde Çanakkale Belgeseli’nin izlendiği gecede Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı konuşmada, “Bugün bizim duygularımızı ifade edecek yeterli kelimeler bulamayız. Çünkü o günün şartlarında vatanını kurtarabilmek ve Çanakkale’yi geçilmez yapabilmek için dünya savaş tarihinde eşi benzeri olmayan bir kahramanlığı gerçekleştiren şehitlerimiz; kelamın en doğrusunu, sözün en hakikisini ve icraatın en gerçeğini yapmışlardır. O günden bugüne bizlere çok önemli bir tarihin hikayesini bıkmadan usanmadan öğrenmek ve öğretmek görevi devredilmiştir. Her aileye şehit ailesi ve her askere şehit olma mertebesi nasip olmaz. Saygıyla eğilerek şehitlerimizin ruhunu selamlıyorum. Çünkü onlar burada bizlerle beraberler, ben öyle inanıyorum. Bugün bu programı gerçekleştirdik. Bu programı siz değerli şehit ailelerimizi hiçbir zaman unutmadığımızın, her zaman yanınızda olduğumuzun bir göstergesi olarak görüyorum. Hepinize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından şehit anneleri Fatma Gemici, Fatma Zıvalıoğlu, Zehra Şensoy, Sahure Uslubaş, Gülsüm Konak, Hacer Cebeci, Pakize Erdoğan, Ayşe Er, Emine Uzun, Ayşe Özdemir ve şehit babası Necati Atik’e Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

Plaketini almak için sahneye gelen şehit annesi Fatma Gemici gözyaşlarına hakim olamaması üzerine Rektör Attar da gözyaşlarını tutamadı. Şehit annesi ve Rektör Attar birbirlerine sarılırken, salondakiler de duygusal anlar yaşadı.

Plaket takdiminin ardından program toplu çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi .
Kaynak: İHA