İmamlar Koro Kurdu, İlk Konsere Hazırlanıyor

Antalya'nın Alanya ilçesinde köy ve merkez camilerinde görev yapan 20 imam, müftülüğün etkinliklerinde görev yapmak üzere koro kurdu.

Müzik eğitmeni Üner Yurtseven’in eşliğinde Alanya Kültür Merkezi’nde eğitim alan imamlar, cuma günü Çanakkale şehitlerini anma programında ilk konserlerini verecek. İlahi, ezgi ve türküler öğrenen koro, müftülüğün Kutlu Doğum ve Camiler Haftası gibi çeşitlik etkinliklerinde görev alacak. İmamların çalışmalarını yerinde inceleyen müftü Mustafa Topal, müftülük görevlilerinin eğitimine önem verdiğini dile getirdi. Alanya Müftülüğünün her kademesinde görev yapanlara, imam hatip, müezzin ve Kur’an kursu öğreticilerine, her kademe ve dalda eğitim vermeye çalıştıklarını dile getiren Topal, imamların özellikle Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda daha etkin olmaları konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tefsir ve hadis dersleri yanı sıra ezanı güzel okuma, isteyenlere yabancı dil kursu ve ney kursu açtıklarını ifade eden Topal, “İngilizce kursu için de Halk Eğitim Merkezi’ne başvurduk. Ayrıca arkadaşlarımızın halkın arasında daha etkin olabilmeleri ve sosyal alanlarda daha iyi olmaları için Türk tasavvuf musikisi kursu açtık." dedi.

Kazım Bulut Camii'nde görev yapan 60 yaşındaki 40 yıllık imam Faruk İşgören, arkadaşlarıyla birlikte konser çalışmalarına katıldığını belirtti.

İşgören, “Bizler sadece mihrapta imamlık yapmak değil, halk arasına katılarak, etkinliklerde Türk tasavvuf müziğini söyleyeceğiz. Yaklaşık 40 yıllık imamım. Yaşım 60. 65 yaşına kadar çalışmayı düşünüyorum. İmamlarımız özellikle son zamanlarda spor etkinliklerinde ve Türk tasavvuf müziğinde yer alıyor.” diye konuştu.

Merkez ve köylerde görev yapan 20 imam arkadaşıyla birlikte yaklaşık 2 aydır çalışmalar yaptıklarını belirten Eski Hal Camii imamı Feridun Çinko da ilahi, ezgi ve kahramanlık türkülerini öğrendiğini söyledi.

İMAMLARA MÜZİK DERSİ VERMEK DAHA KOLAYBugüne kadar birçok öğrenciye müzik eğitimi verdiğini belirten müzik eğitmeni Üner Yurtseven, imamlara ders vermenin diğer öğrencilere göre daha kolay olduğunu dile getirdi. İmamlarla daha iyi çalıştıklarını kaydeden Yurtseven, “Çünkü onların kulakları musikiye daha yatkın. Bundan dolayı çok daha rahat ilerleyebiliyoruz. Gerdaniye, Hicaz, Uşşak, Hüseyni gibi bazı makamlarımız var. Bunlarla ilgili ilahiler geçiyoruz. Kahramanlık türkülerimiz olacak. Kutlu Doğum Haftası’nda ise sadece ilahilerimiz olacak.” şeklinde bilgi verdi .