Başkan Kılıç’ın Tutukluluk Haline Devam Kakarı Verildi

Tutuklu olarak yargılanan ve bugün ilk duruşmasına çıkan Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık, belediyeye 5 ay önce düzenlenen operasyon kapsamındaki davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Edremit Belediyesi ve bağlı şirketi Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Ltd.Şti.’ne (Ed-Bel) yönelik 1 Ekim 2012 gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve oğlunun da aralarında bulunduğu 11’i tutuksuz toplam 21 sanık bugün, sabah saatlerinde Burhaniye Adliyesi’nde duruşmaya geldi. Tutuklulara destek için Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar ile birlikte yaklaşık 200 kişi Burhaniye Adliyesi’ne geldi. Mahkeme salonuna birinci derece akrabalar haricinde kimse alınmadı. Hakim Karşısına çıkartılan sanıklardan Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Ed-Bel Şirketi yetkilileri H.T. ve M.E. ile özel bir firma yetkilisi R.A.’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, başkan Kılıç’ın oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç ile birlikte diğer sanıkların tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Edremit Cumhuriyet Savcılığı, 1 Ekim 2012 tarihinde rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu'na muhalefet suçları dolayısıyla Edremit Belediyesi'ne operasyon düzenlemişti .
Kaynak: İHA