Alman Bakan: Türkiye Açılımını İzmir’den Başlatmak İstiyoruz

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Maliye-Ekonomi Bakanı Dr. Nils Schmid, 450 bin Türk kökenli insanın yaşadığı Baden-Württemberg eyaletinin ekonomi ve ticari ilişkiler anlamındaki Türkiye açılımını İzmir’den başlatmak istediklerini söyledi.

Alman Bakan: Türkiye Açılımını İzmir’den Başlatmak İstiyoruz
Başbakan Yardımcısı Schmid, Türk asıllı eşi Tülay Schmid ve Baden-Württemberg eyaletinin ticaret sanayi odaları temsilcileri ve Alman işadamlarından oluşan bir heyetle İzmir’e geldi. Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle’de heyetin gelişi onuruna Mövenpick Otel’de bir resepsiyon düzenledi.

Resepsiyonda konuşan Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle, Almanya’dan gelen heyeti Ege’nin incisi İzmir’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkonsolos Haberle, “İzmirliler olarak bizler, ben de kendimi İzmirli olarak kabul ediyorum, soğuk Almanya’dan gelen sizleri Ege’nin sıcaklığıyla karşılamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

TÜRKİYE AÇILIMINI İZMİR’DEN BAŞLATTIK

Resepsiyonda konuşan Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Maliye ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Scmid ise Türk asıllı eşi ile birlikte İzmir’de olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Baden-Württemberg eyaletinden ticaret ve sanayi odası yetkilileri ve kalabalık bir işadamı topluluğu ile İzmir’e geldiklerini ifade eden Scmid, “Asıl önemli olan eyaletimizin sanayicilerinin, işadamlarının burada olması. Onlar İzmir’i ve potansiyelini tanımak istiyor. İzmir, eyaletimizde bulunan otomotiv sanayisi şirketlerinin partner bulmak için her zaman tercih ettikleri bir yer. İzmir her geçen gün büyümekte ve gelişmekte. Ayrıca EXPO’ya üye. İzmir’e EXPO adaylığında başarılar diliyoruz. Eyaletimizin Türkiye açılımını İzmir’den başlatarak İzmir’den geliştirmek istiyoruz. Eyaletimizle Türkiye arasında güçlü bir bağ var. Bunun nedenlerinden biri de eyaletimizde 450 bin Türk kökenli vatandaşımızın yaşıyor olması” dedi.

Geceye katılan İzmir Vali Yardımcısı Erdoğan Totuk da, Almanya’dan böyle büyük bir heyetin İzmir’e gelmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “İzmir ile Baden-Württemberg eyaleti arasında ticari sanayi ilişkilerin, ekonomik ilişkilerin gelişmesi için gösterilecek çaba bizi çok mutlu etti. Buradaki görüşmelerin ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasında iyi sonuçlar getireceğine inanıyorum” diye konuştu.

Resepsiyona, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ile İzmirli sanayici ve işadamları katıldı.