MHP, Kuşadası’nda Konferans Düzenledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası ilçe teşkilatı tarafından “Türkiye’nin Jeopolitik Durumu ve Milliyetçi Hareket” konulu konferans düzenlendi.

MHP, Kuşadası’nda Konferans Düzenledi
MHP’nin kuruluşunun 44. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Salih Dilek konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, aralarında CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, MHP Aydın Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ali Uzunırmak, 23. Dönem MHP Aydın Eski Milletvekili Recep Taner, Aydın Türk Ocağı Başkanı Eyüp Doyuran, Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Hasan Furuncu, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Erdal Sezginer, MHP Kuşadası ilçe Başkanı Cemal Sarı ve CHP Kuşadası ilçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile kalabalık bir davetli topluluğu MHP üyeleri katıldı.

Düzenlenen yemekli konferansın açılışında konuşan MHP Kuşadası İlçe Başkanı Cemal Sarı, “44 yıllık hareket olan MHP milli duruşun kalesi olmuştur. Bedel ödemiş, ödenmesi gereken bedel varsa ona da ödemeye hazır bir harekettir. O nedenle maliyeti yüksek bir harekettir. MHP tarihinde; acı, gözyaşı, Mamak zindanları ve idam sehpası vardır. Genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin “Ülkücü başbakan, ülkücü meclis başkanı” söylemi vardır. 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde alınacak başarı, cumhurbaşkanı seçimi ile 2015’te yapılacak genel seçimleri etkileyecektir. Buradan tüm arkadaşlarıma birlik ve beraberlik içinde yerel seçim çalışmalarına katılmaları çağrısında bulunuyorum.”dedi.

TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, partisinin 44. yıldönümünü kutladıklarını hatırlattığı konuşmasında, siyasi aksiyoner olarak Türk milliyetçiliği davasının bayrağını yükselttiğini söyledi.

44 yılın kıymetinin bilinmesini isteyen Uzunırmak, “44 yılın kıymetini bilenler biliyor, bilmeyenleri de bildireceğiz” dedi.

Hükümetin İmralı görüşmelerini eleştiren Uzunırmak, MHP’nin Türk milletinin ümidi olduğunu kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kuşadası ilçe teşkilatı tarafından “Türkiye’nin jeopolitik durumu ve milliyetçi hareket” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Salih Dilek, “12 Eylül öncesi komünizmle mücadele ettik. Bazıları diyorlar ya “hata yaptık” hayır biz hata yapmadık. Aynı şartlar olsa yine aynı mücadeleyi veririz. Ülkücüler bu ülkeyi komünizmden kurtardı. Türkiye’deki komünistlerin arkasında SSCB vardı” ifadelerini, kullandı. Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili çok güzel bir coğrafi konumda olduğunu kaydeden Dilek şöyle konuştu: “Çok güzel coğrafyayı vatan seçmişiz. Dün ipek yoluydu, bugün enerji yolu. Böyle stratejik önemde bir yerde yaşıyoruz. Herkesin gözü üzerimizde. Uyanık ve dikkatli olmak zorundayız. Bu topraklar için çok bedel ödendi. Yeniden bedel ödememek için dikkatli ve uyanık olmalıyız. Türk milletini DNA’sıyla oynuyorlar. Birlik ve beraberliğini bozacak sinir uçlarıyla oynuyorlar. MHP olarak buna müsaade etmeyiz. Siyasi iktidardan da bunun hesabını sorarız. Güçlü millet güçlü devlet şarttır. Devletimize ve milletimize sahip çıkmak zorundayız. Yerel seçimlerde başarı kazanarak siyasi iktidarı silkelemeliyiz. Ülkü Ocakları, Türk Ocağı ve MHP birlik olmalı şahsiyetli kadrolarla davamızı vatandaşlara anlatmalıyız. Türk milleti bizi anlayacaktır. Yeter ki biz iyi anlatalım” dedi.

Kaynak: İHA