Arınç, Seçim Bölgesi Bursa’da Davutoğlu’na Cami ve Türbeleri Gezdirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na cami ve türbeleri gezdirdi.

İki bakan, gittikleri yerlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. AK Parti’nin teşkilat içi eğitim programına katılmak için Bursa’ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, cami ve türbeleri gezdi. Ziyaretlerin büyük bölümünü yaya gerçekleştiren iki bakan vatandaşlarla da bol bol sohbet etti. İlk ziyaretlerini Emir Sultan Türbesi’ne gerçekleştiren Arınç ve Davutoğlu’na Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe eşlik etti. Emir Sultan Camii’nde ikindi namazı kılan iki bakan ve beraberindekiler cami avlusunda vatandaşlarla sohbet etti. Arınç ve Davutoğlu, yürüyerek Yeşil Türbe’ye geldi. Türbe girişinde ve çıkışında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren iki bakan Yeşil Camii’nde de Kur’an-ı Kerim dinledi.

"ÇİFTİMİZİN HALİ PERİŞAN"

Yeşil Camii’nden çıkan Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu’nun sohbet ettiği kadınlar, çiftçilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Karacabey ilçesine bağlı Hisar köyünden çiftçi eşleri olduklarını anlatan kadınlar, iki bakana, "Çiftinin hali perişan. Mısırlarımız yerde kaldı, dışarıdan mısır alıyorsunuz, ürünlerimiz tarlada kaldı. Çiftçilerimiz çok zor durumda. Mazot pahalı, her şey pahalı. Yardımlarınızı ve ilginizi bekliyoruz.” diye dert yandı. Tophane’de Osmangazi ve Orhangazi türbelerini de ziyaret eden iki bakan, yürüyerek Üftade Camii’ne gitti. Cami önündeki caddedeki altyapı çalışmaları sebebiyle iki bakan alternatif yollardan dar sokaklardan yürüyerek camiye ulaştı. Bakanlar, Ahmet Davutoğlu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencisi olduğu öğrenilen Yunus Uğur’un evine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Pınarbaşı Mahallesi Kaleboyu Caddesi’ndeki eve gelen iki bakan akşam namazını da mahalle camisinde kıldı.