Zeka Yarışması'na Özel Olgun Damgası

Zeka Yarışması, Yamanlar öğrencilerinin sıralamaya dahil edilmediği yarışma, 170 okuldan 405 öğrencinin katılımı ile Yamanlar Eğitim Kurumları Bornova Kampüsü'nde bu yıl 6. defa yapıldı.

Zeka Yarışması'na Özel Olgun Damgası
Yarışmada bireysel sıralamada ilk 15’e giren öğrencilerle, okul sıralamasında ilk 3'e giren okullar ödüllendirildi.

Test yöntemiyle yapılan birinci aşamada üç bölümden oluşan zeka sorularını cevaplandıran yarışmacılar, ikinci aşamada 4'er kişilik takımlar halinde kendilerine materyal olarak verilen oyunları zamana karşı yarışarak tamamlamaya çalıştı. Yarışmaya Torbalı’dan katılan Özel Olgun Ortaokulu 2 gümüş madalya alarak bir kez daha Torbalı’yı gururlandırdı. Bu yıl 6. düzenlenen Geleneksel Zeka Oyunları Yarışması’na 8 öğrenciyle katılan Özel Olgun öğrencilerinden Hatice Nur Taşlıoğlu ve Esra Dursun, gösterdikleri başarılı performansla gümüş madalya almaya hak kazandı. Özel Olgun Ortaokulu geçtiğimiz yıllarda aynı yarışmadan birinci olma başarısı göstermişti. "ÖZGÜVENLERİ ARTIYOR" "Kafanızı çalıştırın" sloganı ile hazırlanan yarışmada, hedeflerinin, hafıza ölçmek olmadığını vurgulayan Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Bülent Alkın, düşünen, sorgulayan, muhakeme yapabilen, düşünme yeteneğini pratiğe dökebilen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Alkın, ‘Türkiye için dünyayla yarışma’ misyonuyla hareket eden Yamanlar Eğitim Kurumları'nın, bu amaca ulaşabilmek için MAFETYA, SEPTO, 5X5 yarışmalarıyla birlikte ZEO'yu geleneksel olarak her yıl tekrar edeceğini, amaçlarının eğitim ve öğretime derinlik kazandırmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerini böyle bir başarı elde etmeleri nedeniyle kutlayan Özel Olgun Ortaokulu Müdürü Abdullah Dağıstan, “Bu tür yarışmalarla öğrencilerimizin kendilerine olan özgüveni artıyor. Bu tür başarılı öğrencileri yetiştiren ailelere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA