Rektör Prof. Dr. Büyükberber'in Açıklaması

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Gazi Teknopark işbirliğiyle iş ve fikri yarışması düzenleyeceklerini bildirdi.

Teknolojik ve yenilikçi iş fikri olan genç girişimcilere, fikirlerini hayata geçirmeye yardımcı olacak mali destek ve ortam sağlamayı amaçlayan yarışma, Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Rektör Prof. Dr. Büyükberber, toplantıda yaptığı konuşmada, ''Bu yarışmayla öğrencilerimizin devletten iş bekleyen değil, fikir ve iş üreten insanlar olmalarını istiyoruz'' dedi.

''Teknolojiyle ilgili ne varsa biz de orada olmak zorundayız'' diyen Büyükberber, yarışmanın gelenekselleşmesini ve gençleri harekete geçirmesini temenni etti.

Gazi Teknopark Genel Müdürü Hanzade Sarıçiçek de ''Öncelikle hayal etmenizi, sonra yenilik ve iş fikri bulmanızı istiyoruz'' diyerek, kazanan projelere verilecek destekle teknoloji tabanlı yenilikçi bir iş kurulmasının hedeflendiğini kaydetti.

Projeleri değerlendirme kriterlerini ''Teknolojik nitelik, yenilikçilik, teknik yapılabilirlik ve ticarileşme potansiyeli'' olarak açıklayan Sarıçiçek, yarışmanın iki aşamalı ve uzun süreli olacağını ifade etti.

-Hedef şirket kurmak-

Yarışmayla katılımcıların kendi şirketlerini kuran, ürünlerini ticarileştiren ve istihdam sağlayan girişimciler haline gelmelerini amaçladıklarını anlatan Sarıçiçek, finalist ekiplere girişimcilik eğitiminin yanı sıra Ar-Ge, fikri mülkiyet, koçluk konularında destek sağlanacağına dikkati çekti.

Yarışmada birinci projeye 80, ikinciye 40 ve üçüncüye de 20 bin lira ödül verilecek, ayrıca Teknopark'ta bir yıl ücretsiz ofis imkanı sağlanacak.

Online başvurunun 31 Mayıs'ta sona ereceği yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.fikirdenicraata.com adresinden ulaşılabilir.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA