Minik Öğrenciler Dünyalarına Sahip Çıkıyorlar

Çevreci bir Gaziantep için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çevre projelerine her gün bir yenisini ekledi.

Minik Öğrenciler Dünyalarına Sahip Çıkıyorlar
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı, geleceğin teminatı olan çocuklara yönelik çevre projesini hayata geçirdi. Birçok ülkede önem kazanan ve önemli çevre projelerinden olan Energy Cities’i (Engage Project) Gaziantep’te hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, ilköğretim okullarında planladığı eğitimlerine başladı.

İlk eğitimi Gaziantep İsmet Akınalan İlköğretim Okulu’nda çocuklara veren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, enerji verimliliği, iklim değişikliği ve küresel ısınma konularında öğrencilere sunum yaptılar. Eğitim kapsamında çocuklara çevre ile ilgili film gösterimi yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Çocukların çevre duyarlılığı, iklim değişikliği ve küresel ısınmayı anlattıkları ve smettikleri uygulamanın ardından minik öğrenciler okul bahçesinde düzenlenen fidan dikimi törenine katıldılar. Eğitim kapsamında yaklaşık 150 öğrenciye tohum, kalem ve silgi hediye edildi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eğitime katkı sağlayan okul yöneticilerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Eğitime, Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriyeli öğrenciler için açılan okulda da devam eden yetkililer, buradaki minik öğrencilerle de paylaşımda bulundular. Çeşitli broşür ve afişlerin dağıtıldığı programda minik öğrencilere yaşadıkları dünyayı keşfetmelerini sembolize eden büyüteçler hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, çocukların çevreye ve yaşadıkları dünyaya karşı sorumluluk bilinci oluşturmayı hedefledikleri bilgilendirme eğitimlerinin devam edeceğini, işbirlikleri ve desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti .
Kaynak: İHA