Meski Dünya Su Günü Şenlikleri Kapsamında Stant Açtı

İçel’de, Türkiye’de ve dünyada suyun önemini, 22 Mart Dünya Su Günü’nde öne çıkarmak isteyen İçel Su ve Kanalizasyon (MESKİ) Genel Müdürlüğü, haber ajansları, ulusal ve yerel basın aracılığıyla İçel’de, su tasarrufunun önemine katkı sunmak, halkı bilinçlendirmek amacıyla, tanıtma ve bilgilendirme standı açtı.

Meski Dünya Su Günü Şenlikleri Kapsamında Stant Açtı
MESKİ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MESKİ Genel Müdürlüğü tüm Türkiye’ye örnek bir kutlama programı ile öğretmen, öğrenci vatandaşlara yönelik farkındalık çalışmalarıyla suyun önemini festival havasında anlatmaya çalışıyor. Bu amaçla, 16-17 Mart’ta İçel Forum Alışveriş Merkezi’nde halka bilgi vermek ve farkındalığı artırmak için stant kurdu. Standa, CD, kitapçık, broşür, kağıt sabun, magnet ve çocuklar için boyuma kitabı, balonlar dağıtılırken, en çok ilgi gören ise güneşten korunmak için dağıtılan MESKİ logolu şapkalar oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulanan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, kendilerine destek olan başta İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Ülgen, “Bu hediye çantalarını vatandaşlarımıza sunarken İçel’de var olan suyumuza sahip çıkıp susuzluk yaşayan dünyanın birçok yerindeki insanlarımıza saygıda bir farkındalık oluşturmayı, İçel’de yaşayan vatandaşlarımızın suyumuza saygıyı bütün yaşamları boyunca ilke edinmelerini ve suyu daha dikkatli kullanmalarını amaçladığımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Ülgen, suyun önemi ve suyun tasarruflu kullanılması için ellerinden gelen çalışmaları göstermeye devam edeceklerini belirterek, tanıtımın çok etkili olduğunu söyledi.

Ülgen, “Bu tür organizasyonlarda görsellik ön planda olduğu için stant açtık ve çok büyük bir ilgi görüyoruz. Suyun önemi ve suyun tasarruflu kullanılması konusunda tüm kent sakinlerimizin dikkatini çekmek ve suyumuzun ne kadar değerli olduğunu anlatabilmek için hazırladığımız değişik hediyelerle her eve ulaşabilmeyi amaçladık” diye konuştu.

Kaynak: İHA