Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Taş Açıklaması

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, ''Halepçe Katliamı'nda hayatını kaybedenler olmak üzere tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyoruz'' dedi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, katliamın üzerinden 25 yıl geçtiğini hatırlatarak, 25 yıl önce Saddam Hüseyin'in verdiği emirle Kuzey Irak'ın Halepçe kentine savaş uçakları ve helikopterlerden atılan kimyasal gaz ve bombalarla gerçekleştirilen katliam sonucu binlerce Müslüman Kürtün hayatını kaybettiğini belirtti.

Bu olayın insanlığın yüz karası olduğunu belirten Taş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''16 Mart 1988 günü meydana gelen ve insanlığın yüz karası olarak tarihe geçen katliamda 6 bin 357 kişi zehirlenerek ya da yanarak ölmüş, 14 bin 765 kişi ağır yaralanmış, on binlerce insan yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Katliam sebebiyle ölenlerin toplam sayısı 43 bin 753, sakat kalanların sayısı ise 61 bin 200'e ulaşmıştı. Ayrıca Halepçe'deki özürlü doğum oranı 2. Dünya Savaşında ABD'nin atom bombası atarak insan kıyımı yaptığı Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinden 4-5 kat daha fazla olduğu, Dünya Sağlık Örgütünce rapor edilmiştir. MAZLUMDER olarak, başta Halepçe Katliamı'nda hayatını kaybedenler olmak üzere tüm katliam mağdurlarını rahmetle anıyoruz. İnsanlığın bu tip katliamları bir daha yaşamaması için duyarlı insanları, sivil toplum kuruluşlarını, Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Birleşmiş Milletleri ve insanlık dostlarını, katliamlar meydana gelmeden alınacak tedbirlerle insanlığa sahip çıkmaya davet ediyoruz. Ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, hayatta kalan gazilerine hayırlı ömürler diliyorum.''

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA