Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.serdar Bedii Omay Açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ''Nevruz Bayramı içerdiği derin manalarla barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan güçlü davetin en güzel ifadesi haline gelmiştir'' dedi.

Omay, Nevruz Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Nevruz Bayramı'nın asırlardır geniş bir coğrafyada ortak kültür zenginliğinin paydasında birleşen halklar tarafından yüce bir ruh ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

Omay mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Nevruz Bayramı içerdiği derin manalarla barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan güçlü davetin en güzel ifadesi haline gelmiştir. Nevruz, huzur içinde, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olmasının yanı sıra baharla birlikte doğada yaşanan hareketliliği ve ortaya çıkan renk şölenini oluşturan farklılıkların bir bütün halinde gözler önüne serdiği manzara ise doğayla insan bütünleşmesini ve çeşitliliklerin içtimai hayata kattığı zenginliği de hatırlatmaktadır. Bu medeniyetler diyarında hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı düstur benimseyen hemşehrilerimiz, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenerek, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaşmış geçmişinden aldığı bu güçle geleceğe daha da güvenle bakmaya devam edeceklerdir.''

Muhabir: İbrahim Sincar

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA