Kbü’de “doğal Tasarım Ürünleri” Sergisi Açıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Fakültesi Fuaye Alanı’nda “Doğal Tasarım Ürünleri” sergisinin açıldı.

Kbü’de  “doğal Tasarım Ürünleri” Sergisi Açıldı
Uğur Soydan’ın eserlerinin yer aldığı ve bir hafta süre ile sanatseverlerin ziyaretine açık olacak olan sergiye, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı İbrahim Kadı, Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Çanakçı, üniversite dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışından bir konuşma yapan Sanatçı Uğur Soydan, çalışmalarına 2004 yılında başladığını ve eserlerini düşlerinden getirdiğini vurgulayarak, “Benim sanat adına hiçbir kimse ile ne bir iddiam ne bir yarışım söz konusu değildir. Ben sadece doğanın o eşsiz güzelliğinin ve büyüsünün mini minnacık bir kısmını sizlere aktarmak istedim. Bir de yüreğimin bahçesinde gezinirken hızla akıp giden zamanın karşısında hayatı ıskalamamaya çalıştım hepsi bu” dedi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, Uğur Soydan’ın çok farklı bir anlayışla icra etmiş olduğu sanat eserleri yaptığını belirterek, “Doğal bitkileri ve baharatları kullanılarak yapmış olduğu resimler aslında bir daha tekrarı mümkün olmayan eserlerdir. Ben üniversitemize teşrif ederek, bu güzel sergiyi açan sanatçımıza teşekkür ederek şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Uysal, Rektör Yardımcısı Kadı ve Çanakçılar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mithat Çanakçı ile birlikte kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdiler. Eserlerinde zerdeçal, tarçın, çivit, tuz, kırmızıbiber tozu, çörek otu, kına, mavi haşhaş tohumu, palamut, atkestanesi, mazı, kayısı çekirdeği, muşmula, çam yaprağı, yeşil mercimek, soya fasulyesi, kuşburnu, gül goncası, yabani diken türlerini kullanan Uğur Soydan’ın, doğal bitki ve bitkisel malzemeler kullanılarak gerçekleştirdiği sergide yaklaşık 300’e yakın eser yer almaktadır .
Kaynak: İHA