Karatepe Şehitleri Dualarla Yad Edildi

Aydın’da sabah saatlerinde başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri akşama kadar devam etti.

Karatepe Şehitleri Dualarla Yad Edildi
18 şubat 1922 gecesi Yunan İtilaf Birliği tarafından Karatepe Köyü Camii’ne doldurulan 78 masum kişinin şehit olduğu yerde gerçekleştirilen törende şehitler için hatim edilip dualar okundu. Karatepe Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören Vali Kerem Al, TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, il genel meclisi üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin ruhuna okunan hatimlerin duası yapıldıktan sonra, siyasilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören sona erdi. Akşam saatlerine kadar devam eden anma ve kutlama etkinliklerinde katılımcılara keşkek, aşure ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Bilindiği gibi, 18 şubat 1922 gecesi Yunan İtilaf Birliği tarafından işgale direnen Karatepe Köyü halkını camiye dolduran Yunan askerleri savunmasız ve masum 78 kişiyi yakarak şehit etti. Bu olay tarihe ‘Karatepe katliamı’ olarak geçti .
Kaynak: İHA