İnternet Üzerinden Banka Hesaplarını Boşaltan Çeteye Çökertildi

İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir başta olmak üzere 11 ilde, interaktif şifreleri virüslerle ele geçirip banka hesaplarını boşaltan şebeke üyelerine operasyon düzenledi.

İnternet Üzerinden Banka Hesaplarını Boşaltan Çeteye Çökertildi
Yaklaşık 2 milyon liralık vurgun yapıldığı öğrenilen, bir Türk hackerin de aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı, 38 kişi hakkında da işlem yapıldı.Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet bankacılığı yapan şirketlerin bilgilerini virüslerle ele geçirerek vurgun yapan hacker ve diğer çete üyelerini yakalamak için harekete geçti. Ekiplerin yaptıkları araştırmada çetenin, şirket sahiplerine ait hesap bilgilerini, interaktif şifreleri ve cep telefonlarına gelen onay SMS'lerini, virüslü epostalar göndererek ve cep telefonlarına virüslü programlar yükleterek ele geçirdiği ortaya çıktı. Polis, zanlıların 10 eylemini tespit etti ve bankalarla irtibata geçerek vurgunu önleyip parayı çekerlerken yakaladı. Bir inşaat şirketinin hesabından 276 bin 856 lira çalınması da son anda engellendi. Zanlıların yakalanışı, bankaların güvenlik kameralarınca da kaydedildi.Türkiye'de İlhan M. elebaşılığında hareket eden suç örgütünün, Rusya'da hacker İzmirli Cem K. ile irtibatlı olduğu tespit edildi. Cem K.'nin, ele geçirdiği banka hesaplarını boşaltmak için İlhan M.'den işsiz kişiler bulmasını istediği, bunlar adına hesap açılıp yüklü miktarda vurgunun bu hesaplar aracılığıyla yapıldığı belirlendi. Bankalardan parayı çeken kişilerin, yüzde 20 komisyon aldığı öğrenildi. Polis, çeşitli tarihlerde bankalarla irtibata geçip altı zanlıyı para çekerken yakalattı. Bu zanlılardan dördü tutuklandı. İzmir, İstanbul, Aydın, Batman, Osmaniye, Uşak, Ağrı, Antalya, Kocaeli, Zonguldak ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda İlhan M. ve 17 örgüt üyesi yakalandı, 38 kişi hakkında ise kanuni işlem yapıldı. Rusya'da yaşayan Cem K. ile ilgili de uluslararası işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Siber Polis, vatandaşları bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yetkililer, hiçbir bankanın, cep telefonunun marka ve modelini istemeyeceğini hatırlattı .