Diyarbakır Valisi Toprak Cezaevi Boşaltılması İddialarını Değerlendirdi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, E Tipi Cezaevi'nin boşaltılacağına dair ortaya atılan iddiaları değerlendirdi.

Toprak, cezaevinin mevcut kapasitenin üstüne çıktığından ötürü sevkıyatların yapıldığını ve cezaevinin boşaltılmasının şu an söz konusu olmadığını söyledi.

Çınar ilçesinde Aile Destek Merkezi'nin açılışına katılan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bazı basın ve yayın organlarında yer alan 'Diyarbakır E Tipi Cezaevi boşaltılıyor' haberlerini değerlendiren Vali Toprak, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Cezaevinden yapılan sevkıyatların rutin bir şey olduğunu anlatan Vali Toprak, “Bazı basın ve yayın organlarında Diyarbakır’da E Tipi Cezaevi'nin boşaltılma kararı verildiği ve boşaltıldığına dair bazı bilgiler var. Bu konuda il valisi olarak bendeki bilgileri paylaşmak istiyorum. Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin normal kapasitesi bin 45. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bunu devamlı kontrol ediyor. Kapasitenin üstüne çıktığı zamanlarda, o fazlalığı müsait olan diğer cezaevleriyle paylaştırıyor. Olay bundan ibarettir. Şuan Diyarbakır’da yapılacak cezaevinin inşaatı devam ediyor. Orası bitmeden buranın boşaltılması mümkün değil. Yapılan faaliyet, aktarma işlemidir. Mevcut kapasitenin üstüne çıktığında, tutuklu ve hükümlülerin yaşam şartları olumsuz olmaması açısından belirli bir sayıda tutulması gerekiyor. Şu aşamada cezaevinin tümden boşaltılması gibi bir şey söz konusu değil. Adalet Bakanlığı'nın yaptığı inşaat bittiğinde yeni yerle birlikte mahkumların şartları şüphesiz daha iyi olacak” dedi.

Kaynak: İHA