Erzincan’da Şehitler Mezarları Başında Anıldı

Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü kapsamında Erzincan’da çeşitlik etkinlikler düzenlendi.

Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ile başlayan etkinlikler kültür merkezinde düzenlenen anma programı ile devam etti. Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümü ve Şehitler Günü Erzincan’da İlk tören garnizon şehitliğinde düzenlendi.

Törene Vali Vekili Abdullah Çiftçi 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kurum müdürleri, askeri ve sivil erkanın yanı sıra şehit yakınları katıldı.

Programda valilik, 3. Ordu Komutanlığı ve belediye başkanlığınca anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Törende 3’üncü Ordu Komutanlığı’nca görevlendirilen Topçu Binbaşı Recep Çalışkan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Binbaşı Çalışkan konuşmasında; ““Milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığımız gündür. Bugün teknoloji ile azmin kıyasıya mücadelesine zaferin mertlikle kucaklaşmasına ölümün şehitlikle taçlanmasına imkan sağlayan ebedi baş komutan Mustafa Kemal Atatürk gibi dahi bir komutanı ortaya çıkaran Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğini Türk vatanının parçalanamayacağının tüm Dünya’ya duyurulduğu gündür. Bugün Türk milletinin bekası mutluluğu ve refahı için yurdumuzun dört bir yanında vazife başında iken can verem kahraman güvenlik güçleri şehitlerimizin, eğitim şehitlerimizin ve diğer kamu görevlisi şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğildiğimiz gündür. Şanlı tarihi boyunca insanlığa örnek olmuş Türk milleti Atatürk’ün rehberliğinde çağdaş bir devlet kurmayı bilmiş Türk milletini ve onu ayakta tutan değerleri kanı ve canı pahasına korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır” dedi.

Törende Vali Vekili Abdullah Çiftçi, şeref defterini imzalamasının ardından protokol üyeleri şehit kabirlerine kırmızı karanfil bıraktı ve şehit yakınları ile bir süre sohbet etti .
Kaynak: İHA