Adana'da Düzenlenen Etkinlikler Kapsamında, Şehitlik Ziyaret Edildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Asri Mezarlık'taki Adana Şehitliği'nde düzenlenen törende, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Sezai Bostancı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve törene katılanlar Şehitler Anıtı'na çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, bu günün Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin ve Türk vatanının asla parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.

Güluçar, Türk ulusunun bugünkü varlığını, modern Türk Cumhuriyeti'ni, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını feda eden aziz şehitlere ve kahraman gazilere borçlu olduğunu belirterek, ''Şehit kanları ile kazanılan ve yine kanları ile kurulan bu vatan dünya yıkılmadıkça duracak. Gök kubbe çökmedikçe, bu güzel bayrak şanla şerefle dalgalanacak. Vatan ve bayrak için toprağa düşen aziz şehitlerimiz, sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır'' dedi.

Güluçar'ın konuşmasının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Bezik'in kızı Şevval Batın Bezik, şiir okudu.

Daha sonra Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şehitler için oluşturulan ''Şehitlik Defteri''ni imzaladı.

Coş, deftere şunları yazdı:

''Milli ve manevi değerleri, vatanı ve istiklali için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, kanı ve canı pahasına verdiği mücadelesi ile başka milletlere de emsal olmuştur. Şehit ve gazilerimizin eşsiz kahramanlık ve fedakarlıkları sayesinde milletimiz bu güzel topraklarda hür ve müstakil yaşamaktadır. Şehitlerimizin uğrunda can verdikleri milli ve manevi değerlerden güç alarak ülkemizi gelecekte her bakımdan daha büyük yapmak için çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı koruduğumuz, şehitlerimizin emanetine sahip çıktığımız sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve aydınlık olacaktır. Kutsal inançlarımıza göre bir insanın erişebileceği en büyük manevi mertebeye yükselen aziz şehitlerimiz, milletimizin gönlünde hafızasında her zaman en seçkin yerde yaşayacak, onların cesareti, kahramanlığı ve fedakarlığı Türk gençliğine daima örnek olacaktır.''

Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı törende, Vali Coş, Tümgenaral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve diğer yetkililer şehitliği ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

Törene İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve diğer yetkililer de katıldı.

Muhabir: Volkan Kaşik

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA