Şuurlu Öğretmenler, ‘eğitim Yoluyla Emperyalizmi’ Konuştu

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER), her yıl geleneksel hale gelen Uluslararası Eğitim Konferansları’nın ilkini ‘Emperyalizmin eğitim yoluyla zihinsel ve kültürel ifsadı’ konusu ile gerçekleştirdi.

ÖĞ-DER'den yapılan açıklamaya göre, Adana Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Emperyalizmin eğitim yoluyla zihinsel ve kültürel ifsadı’ konulu konferansın açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Malezya İslam Teşkilatları Danışma Konseyi (MAPIM) Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Azmi Abdulhamid yaptığı konuşmada, Malezya”nın 55 yıldır bağımsız bir ülke olduğunu,bu zaman zarfında 6 başbakanın ülkeyi eskiden olduğu gibi yeniden İslam medeniyetine döndürmeyi denediklerini ama başaramadıklarını söyledi.

Abdulhamid, "Neden yapamadılar? Çünkü kendi İslami eğitim sistemimizi oluşturamadık. Çocuklarımız İngilizceyi Malaycadan daha iyi konuşuyorlar." dedi.

Batılı emperyalist güçlerin eğitimi gerçek anlamda eğitim dışına çıkardıklarını, Müslümanları maddeci ve egoist yaşam tarzına mahkûm ettiklerini, dayatmacı moda ve tüketim anlayışları ile herkesi değiştirdiklerini söyleyen Prof. Dr. Muhammed Azmi Abdulhamid, bu güçlerin İslam ülkelerinde egoist ve bencil insanlar ürettiğini, "Her şey benimle başlar benimle biter" düşüncesine sahip egoist insanların yetiştirildiğinin vurguladı. Abdulhamid konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Her şeyden önce kendi benliğimizi ve öz güvenimizi tekrar kazanmalıyız. İslami referanslara güvenmeliyiz. Ben bir Malezyalıyım. Profesörüm. Amerika’da ve İngiltere’de görevler aldım. Gittiğim her yere geleneksel kıyafetlerimle gittim. Ben ne olduğumdan hiçbir zaman utanmadım. Beni bu halimi soranlara ise verdiğim tek cevap ben bir Müslümanım oldu. Kendi özümüzü dönmeliyiz. Batının hiçbir zaman ne kravatını ne de ceketini giymeyeceğim.""ŞERİAT, DİKTATÖRLÜK DEĞİL"İngiltere Cambridge Akademisi Başkanı, Prof. Dr. Shaikh Abdulmabud ise, Müslüman ülkelerde emperyalist batı tarafından alimlerin susturulduğunu, ulemanın halk nezdinde gerici olarak gösterildiğini söyledi.

Şeriatın diktatörlük olmadığını ifade eden Abdulmabud, “Aslında bizim açımızdan şeriat tüm insanlığın fıtri bir değeridir. Yani şeriatın mimarı Allah’tır.Bizi yaratanda Allah olduğundan dolayı bizim için en iyi olanı da o bilir. Şeriat insan için yegâne haber kaynağıdır. Bizi o hale getirdiler ki şeriat kelimesini duyunca korkar olduk. Bilinçsizce şeriata savaş açtık."dedi.

"İSLAM ALEMİNDE FETRET DÖNEMİ YAŞANIYOR"Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, konuşmasında dünya meseleleri yerinden tahlil edildiğinde İslam aleminde bir ‘Fetret dönemi’ yaşanmakta olduğunu söyledi.

Avrupa’da ciddi mana ekonomik kriz ile birlikte bir medeniyet krizinin yaşandığını belirten Nişancı, dünyayı sömürgeleştiren batı medeniyetin kapasitesini gün be gün yitirdiğini belirti. Batı medeniyetinin kan kaybettiğini vurgulayan Ensar Nişancı batı kötü günlerini yaşarken İslam dünyasının iyi günlerini yaşayacağı günlere gelindiğini vurguladı. ÖĞ-DER’in organize ettiği Uluslararası Eğitim konferansları Marta ayı sonuna kadar devam ediyor. Konferanslar dizisi 17 Mart Hatay, 19 Mart Şanlıurfa ile devam edilecek.