Büyükşehir Talebine Hüseyin Çelik’ten Doğurganlık Cevabı

Zonguldak’ta sivil toplum örgütleri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Zonguldak’ın Bartın ve Karabük illeri ile birlikte büyük şehir yapılması yönündeki talebe “”Bu konuda tek alternatif kalıyor o da, Başbakan’ın çocuk tavsiyesine herkes kulak verecek. 600 bin nüfusunuz var, aslında ciddi bir hamle ile sonuca varılabilir” dedi.

Büyükşehir Talebine Hüseyin Çelik’ten Doğurganlık Cevabı
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Zonguldak Platformu’nun organizasyonu ile sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi. Zonguldak Polisevi’nde gerçekleşen toplantıda, bölge sorunları ve sivil toplum örgütlerinin sıkıntılarını tek tek dinleyen Hüseyin Çelik, Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin’in ‘Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinin birleştirilip’ büyük şehir yapılabilmesi konusundaki talebine ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısını hatırlatarak cevap verdi. TBMM Eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın da Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinin birleştirilip, büyük şehir ilan edilmesi ve bu illerin her birinin de ayrı olarak vilayet kalması yönünde bir talebinin de bulunduğunu hatırlatan Çelik, “Böyle bir şey, bugüne kadar hayata geçmiş bir model değil. Zaten Bartın ve Karabük sizden ayrılmış, bağımsızlıklarını alıncaya kadar hayli gayret göstermişler. Tekrar aynı çatı altına gelmek isteyeceklerine emin değilim, kesinlikle gelmezler. Burada bir alternatif kalıyor, başbakan’ın tavsiyesine herkes kulak verecek. Burada doğurganlık, çocuk sayısı fazla değil. 600 küsur bin nüfusunuz var, aslında ciddi bir hamle ile sonuca varılabilir” dedi.

Salondan gelen ‘Başbakan Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesini burası için 5’e mi çıkaracağız’ sorusuna ise Çelik, “5 bile fena değil, aslında. 5’te olabilir” cevabını verdi

Çelik, bölgenin tüm sorunları ile ilgili taleplerin dosya olarak da kendisine iletildiğini hatırlatırken, sorunların çözümü konusunda ilgili bakanlıklara sorunları taşıyacağını ve takipçisi olacağını da ifade etti.

Kaynak: İHA