'hükümet Şehit ve Gazilerin Hatıralarına Halel Getirecek Yaklaşımda Olmaz'

İçişleri Bakanı Muammer Güler, şehit aileleri ve gazilere seslenerek, “Gündemde hangi süreç olursa olsun, devletin terörle mücadelesi asla bitmez.

'hükümet Şehit ve Gazilerin Hatıralarına Halel Getirecek Yaklaşımda Olmaz'
Cumhuriyet hükümeti, sizin hatıralarınıza halel getirecek hiçbir yaklaşımın içinde olmaz.” dedi.

Güler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le birlikte bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e geldi. Havaalanında kendilerini karşılayanlarla birlikte güvercin uçuran bakanlar, daha sonra Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nin açılışına katıldı.

3D sistemiyle Antep savunmasının anlatıldığı filmi seyreden bakanların katıldığı programda, Atatürk'ün hareketli animatik robotu katılımcılara hitap etti. İki bakan, daha sonra Gaziantep Ticaret Odası’nda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası tevcih törenine katıldı.

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gündemde hangi süreç olursa olsun, devletin terörle mücadelesi asla bitmez. Sevgili şehitlerimizin sevgili yakınları, sevgili gazilerimiz, cumhuriyet hükümeti, sizin hatıralarınıza halel getirecek hiçbir yaklaşımın içinde olmaz ama bu ülkede terörle mücadeleyi en kararlı şekilde sürdürürken gelecekte evlatlarımızın daha huzurlu, daha güven içinde yaşaması için gerekli tedbirleri de üzerine bir borç olarak görür. Evlatlarımızın, torunlarımızın bizden emanet alacakları bu ülkenin huzur ve güven içinde olmasını sağlamakla ilgili görevimizin bilincinde olduğumuzu da ifade etmek isterim. Bu, önemli bir görevdir. Risk almayı gerektiren bir görevdir ama ülkenin geleceğini kucaklamak için hepimizin de üzerine düşen bir görevdir. Bu kararlı mücadelemizde asla geride durmayacağımızı, özellikle İçişleri Bakanı olarak belirtmek istiyorum.” Güler, şehit aileleri ve gazilerin kendilerini yalnız hissetmemesi için bütün birimlerle seferber olduklarını vurgulayarak, “Her anınızda, acı gününüzde, iyi gününüzde yanınızda olmaya gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

BAKAN ŞAHİN: ARTIK BU TÖRENLER OLMASIN Bakan Şahin de sürecin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu törenler bitsin istiyoruz. Canlar yaşasın, vatan sağ olsun, gençlerimiz de sağ bir şekilde yaşamaya devam etsin. O yüzden bu çözüm sürecini çok önemsiyoruz. Terörle mücadelenin her türlüsünü yaparken bir taraftan da müzakere süreciyle bu canların canına sahip çıkmak ve yaşamlarında yanında olmayı çok önemsediğimiz için bu sürecin bütün risklerini alıyoruz. Bu uzun bir yolculuk, biliyoruz. Önünde çok taşlar var, onu da biliyoruz. Bu taşları kaldırırken en çok sizin o acınızın üzerinden farklı çalışmalar yapılacağını da biliyoruz ama yeterince bedel ödediğimizi düşünüyoruz. On yıllarımız gitti, on binlerce canımız gitti. Canımızla, cananımızla varımızla, yoğumuzla bu toprakların vatan olmasına devam edeceğiz ama bir taraftan da bu iş bitsin, bu süreç çözüme kavuşsun istiyoruz. Ayırmak kolay, yıkmak kolay, yok etmek kolay, bölmek kolay, savaşmak kolay ama biz zoru, birleştirmeyi, bütünleştirmeyi, barışı ve çözüm için bütün tedbirleri almaya çalışıyoruz. Bütün gücümüzle bu mücadelenin içindeyiz. En büyük gücümüz de milletimiz. En büyük inancımız sizlersiniz, ‘Vatan sağ olsun’ diyen şehit anası, babası, eşi ve evladı. Bütün ferasetiyle, fedakârlığıyla o eşler olduğu zaman bunun üzerinden nemalanmaya çalışanlara, 'Bir dakika dur.' diyen sizlersiniz. Sizlerden Allah razı olsun.”Konuşmaların ardından şehit asker ve polis aileleriyle birlikte gazilere Devlet Övünç Madalyası takdim edildi. Törenin sonunda katılımcılar, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi .