Bingöl’de Ygs Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşan YGS öncesi yapılan 2 deneme sınavını değerlendirmek amacıyla toplantı düzenledi.

Bingöl’de Ygs Öncesi Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılan toplantıda, ilçe kaymakamları ve okul müdürlerinin katılımıyla ortaokul ve liselerin deneme sınavları değerlendirildi. Toplantıda açıklanan veriler, Bingöl’ün eğitim durumunun iyi olmadığını ortaya koydu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kent merkezi ve ilçelerdeki okulların sınav durumlarını görmek amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini, amaçlarının okulları yarıştırmak olmadığını vurguladı.

Sarı’nın konuşmasının ardından ortaokul ve liselerin ilçeler bazında değerlendirmeleri yapıldı. YGS öncesinde yapılan 2 deneme sınavının değerlendirildiği toplantıda, okulların ortalamasının çok düşük olduğu görüldü.

Bingöl’ün akademik başarı bakımından hem Türkiye’nin hem de komşu illerin başarı ortalamasının altında olduğunu belirten Vali Mustafa Hakan Güvençer, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Sınavlarla ilgili okulların başarılarının gösterildiği bilgilerin paylaşılmasının ardından bir konuşma yapan Güvençer, “Bingöl’de eğitimle ilgili sorunlarımız var. Bu sorunların büyük bir bölümü fiziki olmaktan ziyade, eğitim seviyesi ve rakamlarla ifade edilebilen başarılarla ilgilidir” dedi.

Bingöl’ün eğitim başarısının düşük olduğunu ifade eden Vali Güvençer, şunları söyledi: “Ne yazık ki, Bingöl’ün akademik başarı seviyesi Türkiye ortalamasının altında. Bingöl zaten düşük olan Türkiye ortalamasının da altında. Daha da şaşırtıcı olan Bingöl, benzer sosyal, kültürel, ekonomik koşulları paylaşan komşu illerin akademik başarı ortalamalarının da altında. Bu tespitler yapıldı. Bu tespitler, kabul edilebilir olamaz, olmamalı. Demek ki bir şeyler eksik kalmış.”
Kaynak: İHA