Anadolu Mezopotamya Kardeşliği Cizre'de Perçinlendi

Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Şarkılar Şenliği'nin bir ayağı da Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlendi.

Anadolu Mezopotamya Kardeşliği Cizre'de Perçinlendi
Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği kapalı spor salonundaki şenliğe 15 bin kişi katıldı.

Şenlik kadrosunda; Irak'ın Erbil, Süleymaniye, Duhok, Soran, Halepçe, Musul, Ramadi ve Kerkük şehirlerinden toplam 68 öğrenci ve 29 öğretmen yer alıyor. Kürtçe ve Türkçe şarkılar, folklor gösterileri, skeç ve şiir dinletilerinin yer aldığı kültür şöleni renkli görüntülere sahne oluyor.
Cizre’deki organizasyonlara öncülük eden Cizre İstikbal Koleji Müdürü Fatih Açıkgöz, burada yaptığı konuşmada, “Gelişmenin, zenginleşmenin her bir yolu eğitimdir. İstikbal Koleji ve Fem Dershanesi olarak Cizre’nin gençlerini eğitmek amacıyla karınca misali çılgın bir hizmet uğruna. Amacımız sahip olduğu zenginliklerin farkında olan, kendine güvenen Cizreli olmaktan gurur duyan gençler yetiştirmek. İlk günden bugüne kadar her an yanımızda olan, her geçen gün desteklerini arttıran ve desteklerini esirgemeyen Cizre halkı ve fedakar hizmet veren eğitim kadromuzla daha büyük hedeflere imza atmak istiyoruz. Başta Kaymakamımız Şenol Koca’ya ve Cizre’ye hizmeti bir şeref olarak kabul eden gönül elçileriyle daha büyük organizasyonlara imza atmak üzere hepinize hayırlı akşamlar diliyorum.” dedi.

DÜNYA’NIN HER YERİNDE GÜZEL HİZMETLER YAPILIYOR
Şenliğe katılanlara ilk olarak Kürtçe seslenen Irak’taki Fezalar Eğitim Kurumları Koordinatörlerinden Ekrem Okşar, Kaymakam Şenol Koca’ya, Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kayar ve tüm Cizre halkına 'hoş geldiniz' dedi.

Ekrem Okşar, “Şu anda Irak bölgesinde Erbil’deki okulun idareciliğini yapıyorum. Dünya’nın her yerinde hizmet ediyoruz. Çünkü bu okulları seven bir hükümet var. Bu okullara destek veren bir ekip var. İnanın çok güzel, 2-3 milyon dolarlık okulları yapıp hediye ediyorlar ve bu okullar birden 30’a çıktı. 12 bin öğrencimiz var. Birçok mezun öğrencimiz var. Türkiyeli olup da orada okuyan çok öğrencilerimiz var. Dolayısıyla bu güzel manzaranın etkisiyle burada şimdi çok güzel bir ortam var. Şu anda başka bir otobüsümüz Diyarbakır’da, başka bir otobüsümüzde Siirt’te çok güzel çalışmalar var. Tebrik ediyorum.” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİNLE CEHENNEME DAHİ GİDEBİLİRSİN
Öğrencileri tek tek tebrik eden Kaymakam Şenol Koca, sahneye gelerek öğrenciler için hazırlanan hediyeleri dağıttı.

Hediye verdikten sonra bir açıklamada bulunan Şenol Koca, burada bu organizasyonu düzenleyenlere ve Kuzey Irak’tan teşrif edip kendilerini mutlu eden öğrenci kardeşlerine ve onların kıymetli öğretmenlerine herkes adına teşekkürlerini iletti. Kaymakam Koca, “Anadolu insanının gönül zenginliğini diğer ülkelerde anlatmak için yola çıkan ve bir daha da geriye bakmayan o gönül erlerinin, o adanmış ruhların çalışmalarıyla bugün burada farklı bir etkinlik gördük. Dünya’nın 180 ülkesinde bizim ülkenin bayrağı dalgalanıyor ve dünyanın 180 ülkesiyle gönül köprüleri kurulmuş bulunuyor. Ben bu adanmış ruhları nasıl anlatayım derken bugün bu kardeşlerimden bir tanesi yardımıma yetişti. Ona şunu sordum. Öğretmenlerinizden memnun musunuz? Okulunuzdan memnun musunuz? Dedim. Bana şu cevabı verdi: Babam bana dedi ki öğretmenlerinle cehenneme dahi gidebilirsin.' dedi.

Bu bizim ülkemiz adına, Anadolu insanı adına yapılan bu işler ne kadar güzel işler, ne kadar hayırlı işler olduğunu gösteriyor. Ben burada emeği geçen bütün dostlarıma, öğretmenlerimize, öğrenci kardeşlerimize ve hepinize saygılarımı sunuyorum ve hepinize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ardından Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kayar ise Kürtçe olarak şunları söyledi: “Hepiniz hoş geldiniz. Böyle güzel bir gece, eğlenceli bir geceyi bize yaşatanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Kuzey Irak’tan gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Her gün böyle güzel günler geçirmeniz dileğiyle hayırlı akşamlar diliyorum.” BARIŞ-KARDEŞLİK İSTİYORUZ
Şenliğe katılan Zeki Macartay isimli vatandaş ise duygularını şöyle ifade etti, “Bu akşam ki şenlik gerçekten çok güzel idi. Hem çok eğlendik hem de çok ders aldık. İnşallah bu eğitim kurumlarının başlatmış oldukları kardeş kültür şenlikleri Türkiye’de Hükümet tarafından başlatılan barış sürecine olumlu bir etki yapar. Biz artık ülkemizde kan dökülmesini istemiyoruz. Barış ve kardeşlik istiyoruz. Kardeşçe bu ülkede hep beraber yaşamak istiyoruz.”

Cizre'deki programa; Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Kamuran Kayar, İlçe Emniyet Müdürü Ercan İçli, Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Gürbüzer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, Hastane Başhekimi Orhan Tezcan, İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın sonunda protokol da bulunan kurum amirlerin hepsi ve Irak’tan gelen tüm öğrenciler sahneye davet edildi. Sahneye çıkan öğrencileri tek tek tebrik eden protokol, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.