Konutta fiyat oyununa izin yok
Fransa'nın Cannes şehrindeki Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM'de konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin fuarda onur konuğu olmasının gurur verdiğini söyledi. Gayrimenkul sektörünün Türk ekonomisi için son derece önemli olduğunu belirten Babacan, projelerin sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığına dikkat çekti.

ÖNCE VAKIFBANK
Ali Babacan, Ziraat Bankası'nın halka arzının bu yıl içerisinde gündeme gelme ihtimalini zayıf gördüğünü söyledi. Bu yıl önceliği Vakıf- Bank'a verdiklerini belirten Babacan, 'Sırada Vakıfbank'ın ikinci halka arzı var. Ancak ondan önce bir şekilde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü ilgilendiren Anayasa Mahkemesi'nin üzerinde durduğu birkaç konu var ' dedi. Babacan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasıyla ilgili bir karar bulunmadığını kaydetti.
TÜRKİYE GÖZDE
Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, MIPIM Fuarı'nda proje geliştiricilerin dünyadaki trendleri yakından görme fırsatı bulduğunu belirtti. Torun, Türkiye'ye özellikle alışveriş merkezleriyle yabancı yatırımcı geldiğini, bundan sonra bu ilginin ofis binaları, lojistik merkezleri, sağlık binaları ve oteller şeklinde devam edeceğini söyledi.
