Gaziantep'te Stk'lar Suriye Direnişine Destek Verdi

Suriye devriminin yıl dönümü nedeniyle Gaziantep’te 21 Sivil Toplum Kuruluşu 15 Mart-22 Mart tarihini Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası ilan etti.

Gaziantep'te Stk'lar Suriye Direnişine Destek Verdi
Demokrasi meydanında yapılan basın açıklamasına 21 Sivil Toplum Kuruluşunun yanı sıra MAZLUM-DER Gaziantep Şube Başkanlığı da destek verdi. Açıklama önce Arapça daha sonra Türkçe olarak yapıldı. Suriye de yaşanan olayların üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından yaşamını yitirenler anıldı.

Grup adına açıklamayı yapan Mehmet Emin Aslan, 15 Mart gününü 'Gazap günü' ilan ettiklerini belirterek,“İnsanca Bir Yaşam Umuduyla Sokağa Dökülen Mazlum ve Kardeş Suriye Halkına desteğinizi ve dualarınızı bekliyoruz. Yarım asırdır Baas zulmü altındaki Suriye halkı, 2011 Martından bu yana topyekün bir katliam politikasıyla yüz yüzedir. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini eklemektedir.

Şehirlerin içindeki tüm canlı ve cansız varlıklarla yok etmektedir. 100 binden fazla Suriyeli kardeşimiz Esed rejiminin mermileri ve bombalarıyla can verdi. Milyonlarca mülteci ve 250 binden fazla kayıp ve tutuklu var. Katliamlar devam ederken, dünya suskun, dünya sessiz. Özgürlük ve adalet ayaklanmasının 2. yılı biterken, kardeşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye halkını, Suriye halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Bizler Suriye halkının özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olan ‘Gazap Günü’nü anmak için 15 Mart-22 Mart arasını Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası ilan ediyoruz. Bu kapsamda 15 Mart’tan itibaren başlayacak faaliyetlere tu¨m halkımızın desteğini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA