Duman: Suriye'deki Direnişin 3. Yılı Fırsat Olarak Bilinmeli

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sivas Gönüllüsü Özcan Duman, "Suriye’de zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü, işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor.Şehirleri Scud füzeleriyle vurmak Baas diktatörlüğünün son icraatı olarak tarihe geçmiş bulunuyor.” dedi.

Özcan Duman, Suriye’de yaşanan direnişin 2. yılı nedeniyle Kent Meydanı'nda toplanan grup adına yaptığı açıklamada, yarım asra yakındır zulüm ve kuşatma altında olan Suriye halkının, 2011 Mart ayından bu yana ise top yekün bir katliam politikası ile yüz yüze kaldığını belirtti.

"Suriye’de 2. yılını doldurmak üzere olan İslami direniş büyük zorluklara, imkânsızlıklara karşın kararlı ve istikrarlı bir tarzda sürerken, ne yazık ki hala Müslüman halklarca yeterli sahiplenmeyi sağlayabilmiş sayılmaz.” diyen Özcan Duman, "Bir vücudun azaları gibi olmaları gereken Müslümanların birçoğu Suriyeli kardeşlerinin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde. Dayanışmamızı güçlü bir biçimde ifade etmek için Suriye İslami direnişinin 3. yılına girecek olması bir fırsat olarak görülmeli.” diye konuştu.

Duman, 'Bir Ekmek Bir Battaniye' kampanyası çerçevesinde Sivas'tan bir TIR'ın daha Suriye'ye yola çıkacağını sözlerine ekledi. Basın açıklamasına Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık Sen, Üniversite Gençlik Derneği gibi STK’lar da destek verdi .