Akif’in Torunu Selma Argon Dedesinin Üniversitesinde

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon, dedesinin ismini alan üniversitede öğrencilerle buluştu, dedesinin kaldığı evi gezdi.

Akif’in Torunu Selma Argon Dedesinin Üniversitesinde
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)'nin konuğu olarak Burdur’a gelen Selma Argon öğrencilerle söyleşide buluştu. MAKÜ Konferans Salonu'nu dolduran öğrenciler, yaklaşık bir saat Argon’dan, Mehmet Akif’i dinledi. Argon, öğrencilere dedesinin şiirlerinden okudu. Söyleşiden sonra Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi'ne geçen Argon, resim sergisini inceledi. Çalışma Odası'nda bulunan silikondan yapılmış Mehmet Akif Ersoy heykelini gören torunu Argon şaşkınlığını gizleyemedi. Burdur Milletvekili Ersoy’un heykelini inceleyen Argon, hatıra fotoğrafı çektirdi.Dedesini çok özlediğini belirten Selma Argon, “Benim en büyük isteğim keşke onu görebilseydim. Anlatılanlarla, okutulanlarla değil de keşke sıcaklığını tadabilseydim. Kendi kendime hep bunu istemiştim ama böyle oldu. Çok mutluyum bu evi görmekten, güzel de olmuş. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

Argon, yetkililerden, heykel ve Kültür Evi hakkında bilgi aldı. Mehmet Akif Ersoy’un oğlu Emin’le birlikte Burdur gezisinde, Kültür Evi'ne dönüşen Çelikbaşlar Konağı'nda kaldığı belirtildi.