Başkan Yılmaz: “Samsun’un Başarılı Vizyonu Türkiye Gerçeğidir”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’un ortaya koyduğu vizyonla Türkiye’nin 81 ili içerisinde ilk 10 şehir arasında olduğunu ve bunu da Türkiye’deki bütün illerin kabul ettiğini söyledi.

Başkan Yılmaz: “Samsun’un Başarılı Vizyonu Türkiye Gerçeğidir”
Samsun’un önemli siyaset, işadamı, sanayici ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Başkan Yılmaz, önemli mesajlar verdi. Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya çok sayıda konuk katıldı.

Kahvaltı sırasında söz alan Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun’daki en önemli sorunlarının başında ihracat rakamlarının geldiğini ifade ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de konuyu paylaştık ve zaten kendisi de sık sık dile getiriyor. İhracat yapabilecek yeni firmalar tespit etmek ve bu firmalara destek vermek gerekiyor. İhracat yapma amacı ve isteği olan işadamlarımıza ve sanayicilerimize eğitim de dahil önlerini açabilecek her türlü destek ve yardımı yapmalıyız. Ben ihracat kredisi veren Eximbank yetkilileri ile görüştüm. Samsun’da şubeleri yok ama talep olursa açabileceklerini söylediler. Mutlaka bu ihracat konusuna eğilmeliyiz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da yaptığı konuşmada Samsun’da işlerin gayet iyi yolda olduğunu dile getirerek; “Kentsel planlama ve kentin yeniden inşası konusunda ihtiyaç duyulan eğitimden sağlığa, spordan kültüre, turizmden sanata her türlü altyapıyı hızla tamamlıyoruz. Bu süreçte de sizlerinde fark ettiği gibi hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Bu mücadelede diğer şehirlerden geri kalmamak için büyük bir çaba gösteriyoruz ve bu çabanın karşılığını da alıyoruz. Samsun kentsel vizyon itibariyle dolu dizgin koşuyor. Türkiye’deki iller içerisinde ilk 10 arasında olan kentimizin ortaya konulan bu başarı vizyonunu diğer illerde görüyor, kabul ediyor ve takdir ediyor” diye konuştu.

“KENTLERİN KENDİ YAĞINDA KAVRULMA DÖNEMİ BİTTİ” Konuşmasının büyük bir bölümünü kent ekonomisine ayıran Başkan Yılmaz, kentsel ekonomide kişilerin gayret ve başarılarının da Son derece önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kent ekonomisi konusunda birlik ve beraberlik içinde olmalı ve hareket etmeliyiz. Daha programlı ve projeli bir süreci işletmemiz lazım. İhracat konusu Türkiye’nin şehirlerinin önümüzdeki günlerde vazgeçilmez bir gündemi olacak. İhracat konusunda belirli bir başarıyı yakalayan ve çıtayı geçen şehirlerdeki zenginleşmeyi ve bu zenginleşmenin getirdiği imkanları görebiliyoruz. Şu anda ticaret odamızın öncülüğünde bir ihracat mastır planı hazırlanıyor. Bu plan bittiğinde kent olarak önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız ve bu yarışta önümüzü aydınlatacak bir yol haritasına sahip olacağız. Bunu önemsiyorum ve destekliyorum. Unutmayalım ki artık kendi kendine geçinme, kendi yağında kavrulma kavramı bitmiştir kentler için. Kendisi üretip ilçelerine satan, ilçelerini çalıştıran, doğal kaynaklarını üretime dönüştürüp kendi içinde tüketen şehirlerin modası geçti. Artık ürettiklerini dışarıya satan, istihdam yaratan, ihracat yapan, kentte yaşayanlar için katma değer yaratan şehirlerin zamanı. Bu artık hepimizin bir amacı olmalı. Önümüzdeki aylarda şehrimin iş adamları ile birlikte bol bol yurtdışı seyahatleri yapmak ve hiç usanmadan bu konuda sizlerle birlikte mücadele vermek istiyorum. Ne olur bu konuda destek verin ve bu güzel kenti ihracat rakamları ile de gıpta ile bakılan bir yer haline getirelim.” Yapılan Kahvaltıya AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, iş adamları, sanayiciler, STK temsilcileri katıldılar .
Kaynak: İHA