Şehit Aileleri: Kimin Hakkı Geçtiyse Allah Razı Olsun

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Kimin hakkı geçtiyse, kim teşebbüs ettiyse Allah razı olsun." dedi.

Şehit Aileleri: Kimin Hakkı Geçtiyse Allah Razı Olsun
Dernek binasında düzenlenen, şehit ailelerinin katıldığı basın toplantısında barış sürecini değerlendiren Alphan, "Açılım açılım diye bir şey çıktı. Ben ilk televizyonlara çıktığımda, 'Abdullah Öcalan affedilirse, ev hapsi verilirse, herhangi bir özerklik verilirse biz bunlara karşıyız.' dedim. Hâlâ da aynı fikirdeyim ve karşıyım. Bu zamana kadar 18 senedir, gelen iktidarlar, Kandil'e bir bomba atamadı. Kandil, Amerika'nın bağımsız bir alanıdır, İsrail'in bağımsız bir alanıdır. Maalesef Türk uçakları Haftanin'e gidiyor, Zap'a gidiyor ama Kandil'in üstünden dahi uçamıyorlar. Bu da orada Karayılan ve arkadaşlarının devam etmesine vesile oluyor. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmıyoruz. Diyoruz ki, 'Türkiye ordusu, NATO'nun Amerika'dan sonra en büyük ordusu.' Madem en büyük ordusu, neden Kandil'e çıkamıyoruz, yerle bir edemiyoruz? Niye çocuklarımız yetim kalıyor, neden anneler ağlıyor, babalar üzülüyor?" şeklinde konuştu.

Teröristbaşı Öcalan'ın affedilmesi ve ev hapsine çıkarılması gibi söylentilerin Türkiye'nin huzurunu kaçırdığını vurgulayan Alphan, "Biz diyoruz ki tamam kan akmasın, başka analar babalar ağlamasın. 30 bin kişinin katili Öcalan asla affedilmemeli, ölünceye kadar cezasını hapiste çekmelidir. Her türlü bölünmeye açık olan pazarlık konusu yapılmamalıdır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden, milli ve manevi değerlerinden taviz verilmemelidir." dedi.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan sekiz kamu görevlisinin serbest bırakılması dolayısıyla sevinçli olduğunu da söyleyen Yavuz Alphan, "Bugün çocuklarını almaya giden anneler babalar, kimisi 1,5 sene, kimisi 6 aydır hasretle yanıyor. Bu üzüntülerden aileleri kurtardıklarından dolayı kimin hakkı geçtiyse, kim teşebbüs ettiyse Allah razı olsun. Bu kan dursun ama Abdullah Öcalan'ın çıkacağını asla düşünmesinler. İnşallah bizleri sokağa dökmezler. Bizi dinlemezlerse 81 ili sokağa dökeriz." diye konuştu.

TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN'A SUÇ DUYURUSUDernek Başkanı Alphan, sözlerine şöyle devam etti: "Abdullah Öcalan, 1999 yılından bu yana avukatları ve başkaları vasıtasıyla örgüte haber göndererek eylemler gerçekleştirmiştir. Hâlâ örgütü idare ettiğinden dolayı 1999 yılından bu yana şehit olanların sorumlusu Abdullah Öcalan'dır. Bugün İstanbul'da savcılığa suç duyurusunda bulunup dava açıyoruz. 81 ildeki şehit ailelerini de işin içine katıyoruz. Sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağız. "