Moğol Elçisi, Çankaya’daki ‘Cengiz Han Parkı’nı Gezdi

Moğolistan’ın Ankara Büyükelçiliği’ne yeni başlayan Batkhishig Badamdorj, Çankaya Belediyesi’nin Ankara’da yaşayan Moğol halkına armağan ettiği Cengiz Han Parkı’ndaki anıtı ziyaret etti.

Moğol Elçisi, Çankaya’daki ‘Cengiz Han Parkı’nı Gezdi
Badamdorj’a Moğol halkı için büyük öneme sahip Cengiz Han’ın anıt parkı ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı da eşlik etti. 2 ülkenin milli marşlarının ardından anıtına çelenk bırakan Büyükelçi, Moğol halkı ile Türk halkının tarihsel süreç içerisinde kardeş 2 millet gibi yaşadığını vurguladı.Başkent Ulan Batur’da bir caddeye Ankara Caddesi adı verildiğini hatırlatan Badamdorj, ‘Cadde üzerinde Türk halkı için büyük önem arz eden Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı yer almaktadır. “ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı da Moğol ve Türk halklarının birlikte dünya barışına, kardeşliğe çok büyük katkıları olacağı inancı taşıdığını dile getirdi. Yeni büyükelçi, Yorgancı’ya zenginliği simgeleyen bakır kabı armağan etti.İkili daha sonra Nomin Byambatselmon adlı küçük Moğol kızıyla anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi .