Doğumdan Sonra Kalbi Duran Bebekle İlgili İhmal İddiası
Amasya’da normal doğumla dünyaya geldikten sonra konulduğu kuvözde kalbi durunca Samsun’daki özel bir hastaneye sevk edilen bebeğin sağlık durumu ciddiyetini korurken, çocuğun ailesi süreçte ihmal olduğunu iddia etti.

Normal doğum yönetimiyle doğan 4 yaşındaki kızının vakumla çekildiğini anımsatan Safiye Demir, “Ben normal doğum yapamıyordum. ‘Çatım dar’ demişlerdi. Sezaryen olamadım. Yapmadılar. Çünkü birinci çocuğumda yaşadım. İkinci de yaşamak istemedim ama yapmadılar” diye konuştu.
Torununu doğduktan sonra röntgene kendisinin götürdüğünü, hastaneye yetkililerinin de durumunun iyi olduğunu söylediklerini vurgulayan babaanne Elmas Demir de, torununa kuvözde geç müdahale edildiğini ileri sürdü
Amasya il merkezinde bir kargo firmasında asgari ücretle çalışan baba Emre Demir (33), Emir Muharrem ismini verdikleri oğlunun bitkisel hayata girdiğini, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ve haklarını arayacaklarını söyledi.
Olayla ilgili idari soruşturma başlatılacağını belirten Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Fikret Kaya ise, “Doktor arkadaşlardan bilgi aldık. Yapılan şeyler, bilimin gerektirdiği şeyler” şeklinde konuştu.
Halen Samsun’da özel bir hastanede gözlem altında tutulan bebeğin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi .
