Erdek'te Kaybolan Balıkçılardan Birinin Cesedine 10 Gün Sonra Ulaşıldı

Balıkesir'in Erdek ilçesinde 4 Mart 2013 gecesi balık avlamak için denize açılan ve 10 gündür haber alınamayan üç balıkçıdan birisinin cesedine ulaşıldı.

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray, cesedi bulunan kişinin Selçuk Eğritepe (26) olduğunu söyledi.

Demiray, saat 13.30 sıralarında denize açılan bir balıkçının, kendisine telefon edip denizin üzerinde bir ceset gördüğünü söylemesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdiğini anlattı. Savcı ve askeri yetkililerin hemen bölgeye hareket ettiğini belirterek, "İlk tespitlere göre ceset, arkadaşımız Selçuk Eğritepe'ye ait. Çok üzgünüz. Diğer arkadaşlarımızın bulunması için de arama çalışmaları sürüyor." dedi.

Ali Demiray, Eğritepe'nin cesedine, ilçeye bağlı Edincik beldesinin Felek Değirmeni mevkisinde, sahile yakın bir noktada ulaşıldığını bildirdi. Cesedin, balıkçıların en Son görüldüğü noktanın yaklaşık 3 mil uzağında bulunduğu öğrenildi. Erdek'te 2 Mart Cumartesi akşam saatlerinde 5,5 metrelik tekneleriyle denize açılan Tanay Koska (30), Nahit Doğruel (31) ve Selçuk Eğritepe'den haber alınamıyordu. Ahşap tekne, denizin 39 metre altında, Mayın Filo Komutanlığı'na bağlı mayın tarama gemisi tarafından 8 Mart'ta bulunmuştu .