Alternatif Turizmin Merkezi ‘tekirova’

Antalya’ya 55 kilometre uzaklıktaki Tekirova beldesinde hizmet veren oteller 2013 turizm sezonuna ‘merhaba’ dedi.

Alternatif Turizmin Merkezi ‘tekirova’
15’e yakın 5 ve üstü yıldıza sahip otellerin hizmet verdiği Tekirova’da otellerin büyük çoğunluğu yeni sezona 15 Mart itibariyle ‘merhaba’ demeye hazırlanıyor.

Tekirova’da otellerin 2013 turizm sezonuna erken giriş yapmasının önemli olduğunu belirten Tekirova Belediye Başkanı ve Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı işletme Birliği (GATAB) Başkanı Yusuf Üras, Tekirova’daki otellerin bölgede sezona giriş yapan ilk nokta olmasının temelinde alt ve üst yapısıyla sorunsuz bir bölge ve alternatif turizm çeşitlemelerinin zenginliği olduğunu belirtti.

Başkan Üras,“Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşların yüzünü güldürecek, turizme katkı verecek hizmetler yaptık” dedi.

Bölgesinin en geç belediyesi olmalarına rağmen tüm altyapı ve üstyapı sorunlarını 5 yıl öncesinden tamamladıklarını hatırlatan Başkan Üras, “Bölgemize tatil için gelen turist, sokaklarda yol çalışması, iş makinesi görmeye gelmiyor. Bugün Kemer’de ve pek çok beldede yollar, sokaklar perişan halde bunu biz daha beş yıl önce çözdük” dedi.

Tekirova bugün alternatif turizmin merkezi olduğunu söyleyen Başkan Üras, şunları söyledi: “Beldemizde turistler için çekim merkezi haline gelmesinde bölgeye kazandırılan ve emsali olmayan Ekopark, Tahtalı Teleferiği, Üç Adalar gibi değerler bulunmakta. Bu değerler sayesinde dalış turizmi, yamaç paraşütü ve doğa turizmi yapılabiliyor. Bugün bölgede tek amfi tiyatroya sahip beldemiz Tekirova’dır.Tekirova için kurduğumuz hayallerimizi sırasıyla gerçekleştiriyoruz.” Tekirova Belediye Başkanı Üras, hizmetleri üretirken sadece Tekirova’yı düşünmediklerini, Güney Antalya’nın tamamına yönelik bir bakış açıları olduğunu söyledi.

“Güney Antalya, bölge turizmimiz için çok önemli” diyen Başkan Üras, “Çalışmalarımızı yaparken bölge turizmimize nasıl değer katabiliriz, turizm markasına nasıl katkı verebiliriz diye düşünüyoruz. Eser üretme siyaseti ile büyük düşünerek, Tekirova’yı turizmin cazibe merkezi haline getirdik” dedi.

Kaynak: İHA